Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Aidoo-försäljningen - Degerlund redo att ta över: ”Jag har tagit chansen”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Joseph Aidoo är såld till Belgien.
Nu är Marcus Degerlund redo att ta en ordinarie tröja i Hammarbys backlinje.
- Jag tycker att jag har tagit chanserna när de har kommit, säger 19-åringen.

1:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

I hemmamötet med Gif Sundsvall i slutet av april tidigare i år gjorde Marcus Degerlund sin allsvenska debut i Hammarby-tröjan. Därefter har det blivit en hel del speltid för mittbacken, som kom till Bajen från Västerås inför fjolårssäsongen. Närmast 90 minuter i kvällens möte med Elfsborg på Tele2 Arena.

Nu hoppas 19-åringen ta en ordinarie tröja i Hammarbys försvar efter att Joseph Aidoo sålts till belgiska Genk.

- Jag tycker att jag är redo. Sedan handlar det bara om att försöka få minuter för att utvecklas hela tiden, träna hårt och så. Det är inte mer jag kan göra, säger Degerlund.

Är du överraskad över att du fått så mycket speltid i år?

ANNONS
- Jag har väl haft lite flyt också med skador, sjukdomar och avstängningar. Men jag tycker att jag har tagit chanserna när de har kommit och försökt spela mitt spel.

Att en ung mittback som Aidoo säljs till en större liga – hur inspirerande är det för en spelare som du?
- Det visar att man kan ta det klivet, att det är möjligt och att spel utomlands inte är så långt ifrån. Man får helt enkelt bara träna på och bli bättre för varje dag och inte tänka på det, kanske.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson hyllar Degerlund när han ger sin syn på truppsituationen på backsidan efter Aidoo-försäljningen.

- Vi har ett guldkorn i Degerlund. Det såg man i dag. Fenger har kommit in, men Degerlund är ett guldkorn. 1,93 lång och vänsterfot… Honom måste vi vårda. Det blir oerhört viktigt för oss att tänka hur vi balanserar upp, säger Jansson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Jansson menar att det inte är självklart att Hammarby nu ska värva in en mittback tänkt att gå in i startelvan när en spelare som Degerlund finns i truppen.

- Vi måste ta hänsyn till det. Det är mitt ansvar som sportchef, att vi balanserar upp det med rätt spelare så att vi inte stänger dörrar för den utvecklingen. Det vore oerhört dumt.

Hur ser du annars på försäljningen av Aidoo?
- Det är tråkigt att bli av med en bra spelare. Jag tycker att han har haft en jävla utveckling under de senaste månaderna. Det hade varit kul att behålla honom lite längre. Men samtidigt är det så vi vill jobba: ta in spelare, utveckla dem och sälja vidare för att bygga laget bättre på sikt.

Han fortsätter:

- Ska jag vara helt ärlig var jag lite förvånad att det var så mycket snack om en försäljning av Aidoo när jag kom in. I normala fall behöver du ha ett lite större track record. Det var på andra halvan av säsongen i fjol som han gick in i laget, och det är ett väldigt kort track record på en mittback från Afrika. 

ANNONS

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Elfsborg i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-24 kl 23:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto