POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter det hätska utspelet - Karlsson besviken på Edman

Erik Edmans uppseendeväckande smocka mot sina lagkompisar möts nu med besvikelse av HIF:s Conny Karlsson. Edmans fräna utspel får succémanagern att vidta åtgärder.

- Jag har precis läst artikeln och har pratat med Erik och han inser att det inte är så jävla bra att göra som han har gjort, säger Helsingborgs manager Conny Karlsson till FotbollDirekt.se.
- Det här är en bild vi är långtifrån överens om.

Ett av Helsingborgs största namn skapar i dag rubriker.
Men inte som man är van vid från någon som Erik Edman.
Det rutinerade forna Italien-proffset har en allt annat än kontroversiell personlighet - men i dag smäller det bokstavligen i Helsingborgs Dagblad.
I hårda ordalag dömer han ut HIF:s chanser kommande säsong.
I stjärnans ögon återstår i dagsläget inte mycket av det så framgångsrika silverlaget från i fjol.

- Som det är nu räcker det kanske till en kvalplats", säger Edman till HD och fortsätter:
– Diskussionen har funnits ett tag inom laget. Jag känner att någon måste säga något, för jag känner en stor frustration.

Men Edman stannar inte vid det utan vrider om sin irritation ytterligare:
- Jag är skeptisk till det vi håller på med för tillfället. Som det är nu så kanske det räcker för en kvalplats.
– Mycket, men man kan f-n inte acceptera att någon till exempel slår en passning med studs på en sträcka av tio meter. Spelarna är här för att utvecklas och bli bättre. Så är det inte för tillfället.

Conny Karlssons förvåning är stor när han möter Edmans kritik och det går att ana att han själv känner sig träffad av det hårda utspelet.
Hur som helst tar HIF:s manager Edmans missnöje på största allvar och han vill agera snabbt för att få ordning på situationen.

- Ja, och med det sagt så ska vi ta reda på när vi kommer ner till Portugal genom enskilda samtal med spelarna - om det finns saker vi borde prata ut om.

- Om jag blir överraskad? Ja, det måste jag nog säga, därför att vi i fjol var duktiga på att hålla saker - och lösa saker - internt. Att få läsa en artikel där en av våra viktigaste spelare uttalar sig så här känns inte bra.

- Sådant här måste man klara av att lösa internt - om man nu har synpunkter på något. Jag vill att det ska vara högt i tak men det gör det inte mindre viktigt att kunna sköta sådana här saker internt.

Men Conny Karlsson har inte bara svårt att acceptera tillvägagångssättet - han har lika svårt att smälta innehållet i Edmans kritik.

- Vi ska ju vara klara över att vi har landslagsspelare borta och att Erik själv är skadad, liksom Mattias Lindström och så har vi precis förlorat Joel (Ekstrand) - så kvalitén är av naturliga orsaker kanske inte riktigt lika hög som normalt - men försäsongen har ju bara börjat.

 

Publicerad 2011-01-24 kl 13:07
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå