Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Eriksens hjärtstopp: Djurgården startar samarbete med Röda Korset

Allsvenskan

Christian Eriksens liv räddades mycket tack vare snabb hjärt- och lungräddning.
Nu inleder Djurgården ett samarbete med Röda Korset där spelare och ledare ska utbildas i HLR.
- Att ha Röda Korsets expertis med sig i fortsättningen känns tryggt och som en utmärkt förutsättning för arbetet, säger Henrik Berggren, vd i Djurgården Fotboll, till klubbens hemsida.

Foto: Djurgården Fotboll

En djup oro spreds över fotbollsvärlden när Christian Eriksens hjärta stannade i Danmarks EM-premiär mot Finland i lördags. Sedan dess har läget stabiliserats och snart ska mittfältaren operera in en hjärtstartare.

Eriksens liv gick att rädda mycket tack vare snabb hjärt- och lungräddning ute på fotbollsplanen. Nu meddelar Djurgården att de inleder ett samarbete med Röda Korset. Spelare och ledare i herr- och damlaget ska utbildas inom första hjälpen och HLR.

- De flesta hjärtstopp sker inte inför miljonpublik. Det är viktigt att vi engagerar oss i frågan. Liv kan stå på spel. Vi var många som såg live eller läste efteråt vad som hände i EM med Danmarks Christian Eriksen. Vi ska, även om vi har många rutiner på plats, stå beredda om olyckan är framme. Att ha Röda Korsets expertis med sig i fortsättningen känns tryggt och som en utmärkt förutsättning för arbetet, säger Henrik Berggren, vd i Djurgården Fotboll, till klubbens hemsida.

ANNONS
Publicerad 2021-06-18 kl 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto