Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter flytten – Ranégie öppnar för landslaget

Han var frustrerad efter petningen och Hamréns förklaring. Men Mathias Ranégie har inte gett upp landslaget.
- Om han (Erik Hamrén) ändrar sig så tänker jag inte bojkotta landslaget, säger det nyblivna Udinese-proffset.

Det var inför träningslandskampen mot Brasilien i augusti som Mathias Ranégie gick i taket – anfallare efter anfallare lämnade återbud, men när truppen presenterades fanns ändå inte Ranégies namn med. Förbundskapten Erik Hamrén förklarade det hela med att han inte såg Ranégie som rätt spelartyp för nummer 9-positionen, där han ville ha “en mer djupledslöpande” forward.

- Han behöver inte ta ut mig till någon januari-turné efter det här, om jag ändå inte passar för spelsystemet så varför ska jag vara med där? sa en besviken Ranégie till FotbollDirekt.se.

Men någon bojkott är det inte tal om. Ranégie hoppas igen efter flytten till Udinese.

– Jag har känt mig bränd länge där och frustrerad – och det blev ju inte bättre när Hamrén sa att jag inte var rätt spelartyp trots att han saknade flera anfallare. Men om han ändrar sig så tänker jag inte bojkotta landslaget, säger han till Sportbladet.

– När jag sa så tidigare var det för att jag hade svårt att se hur jag skulle kunna vara motiverad att åka med på en januariturné. Nu är det ju inte aktuellt längre. Spelar jag bra här tror jag det löser sig med landslaget också.

Udinese möter mästarna Juventus hemma i dag, men det blir ingen blixtdebut för Ranégie, som inte är med i matchtruppen.

– Jag är inte orolig över att inte få spela. Klubben har ­betalt 17 miljoner kronor för mig och det hade de inte gjort om de inte trodde på mina kvaliteter.

 

Publicerad 2012-09-02 kl 08:46
Annons
Annons
Annons