Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Efter kommunens besked - ÖFK: "Inga misstankar mot klubben"

Östersunds kommun stoppade i dag utbetalningarna till ÖFK.
Nu meddelar ÖFK att det inte finns några misstankar mot klubben.
- Jag har pratat med åklagaren och det finns inga misstankar mot klubben, säger ÖFK:s pressansvarige Patrick Sjöö. 

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Han blev under tisdagen anhållen av polisen, men blev under torsdagskvällen åter släppt på fri fot, vilket Ekobrottsmyndigheten bekräftade via ett pressmeddelande. Niklas Jeppsson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå, berättade samtidigt att misstankarna stärkts. 

Under fredagen meddelade sedan Östersunds kommun att de stoppar samtliga utbetalningar till ÖFK.

- I avtalet som vi har om sponsring, så finns det en klausul som ger oss möjlighet att häva avtalet omedelbart om man har varit inblandad i brottslig handling eller brottslig gärning, men också om värdegrunden, den gemensamma som vi kommit överens om, påverkas vilket kan påverka oss som sponsorpartner negativt, sa Östersunds kommundirektör Anders Wennberg till Östersunds Posten.

ANNONS

När Fotbollskanalen når pressansvarige Patrick Sjöö, har han precis pratat med åklagaren och menar att det inte finns några brottsmisstankar mot ÖFK som klubb.

- Det finns inga misstankar att klubben gjort något olagligt. Det finns heller inga misstankar mot någon anställd. Med de orden kan man lugna kommunen och alla andra som sett de rubrikerna att vi inte är misstänkta för någonting, utan misstanken finns mot Daniel Kindberg.

- Man måste samtidigt förstå att kommunen blir orolig i ett sådant läge och reagerar.

Hur ser ni på att de stoppat utbetalningarna just nu? Tror ni på en lösning där?
- Det viktigaste just nu är att de får veta att klubben inte är misstänkt för någonting. Åklagaren sa även det att skulle någon i klubben förhöras i framtiden så handlar det om att man gör det som vittne, inte som misstänkt. Det är lugnande för oss i alla fall, sen är det en stor utredning av en person som är nära kopplad till klubben. Vi är öppna för granskning om det är någon som vill granska oss.

ANNONS

Vad skulle det innebära för er del att kommunen stoppar utbetalningarna under en tid?
- Det är ingenting som påverkar just nu. De har agerat nu och så får de ta reda på ordentligt att klubben inte har någon misstanke på sig.

Är det några andra sponsorer som kontaktat er sedan brottsutredningen mot ordföranden Daniel Kindberg avslöjades?
- Nej, det har det faktiskt inte gjort. Det är ingenting som jag hört något om. Att vi inte är föremål för någon undersökning hoppas jag lugnar alla, inte bara kommunen.

Senare under fredagen meddelade dessutom kanslichefen Lars Landin i ett öppet brev att inga misstankar riktats mot klubben, samt att klubben ska ta fram en ny styrelse.

Fotbollskanalen har sökt åklagaren Niklas Jeppsson för en kommentar.

Publicerad 2018-04-20 kl 15:56
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto