Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter maktkampen - AIK:s vd petas från marknadsförhandlingar

Foto: Scanpix

För några veckor sedan så riskerade AIK:s vd Mikael Ahlerup att få sparken. Nu petas han från klubbens marknadsförhandlingar.
- Att man väljer att föra diskussionerna utan mig får Mattias Grundström svara på, säger Ahlerup.

Det var i början av maj som Fotbollskanalen kunde berätta om en maktkamp i AIK:s styrelserum där det fanns ett missnöje mot klubbens vd Mikael Ahlerup. Styrelsen ska ha haft en omröstning ifall Ahlerup skulle bli kvar, en omröstning med splittrat resultat.

Den största anledningen till att en falang inom styrelsen ville ha bort vd:n var att han ska ha misslyckats med att dra in tillräckligt mycket pengar från marknadsföretaget Lagardère/Sportfive, som sköter AIK:s kommersiella rättigheter. Enligt Aftonbladet ska Ahlerup ha varit pressad och krävt att Lagardère/Sportfive måste leverera bättre intäkter. Dessutom ska Ahlerup ha försökt begränsa Johan Seguis inflytande kring det dagliga arbetet, enligt Aftonbladet.

Nu skriver Dagens Nyheter att AIK petat Ahlerup i sina förhandlingar med Lagardére som istället sköts av AIK Fotbolls ordförande Mattias Grundström tillsammans med ledamöterna Johan Segui och Anders Knave.

- Att man väljer att föra diskussionerna utan mig får Mattias Grundström svara på. Gör man bedömningen att det är bäst att jag inte deltar i förhandlingarna så får det vara så ett tag, svarar Ahlerup till DN.

Grundström bekräftar att Ahlerup inte är med i diskussionen men vill inte säga att han helt kopplats bort.

- Ibland när man har haft en diskussion ett tag så är det helt normalt att man lyfter från en nivå för att lösa vissa utstående knutar. Ahlerup är på intet sätt bortkopplad från det här även om det just nu primärt är Knave och jag som för diskussionerna.

Publicerad 2016-05-28 kl 09:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons