POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Efter Molins-värvningen – nu lär MFF ha handlat färdigt i sommar: ”Ska räcka till slutet av säsongen”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Malmö FF lär inte värva fler än de fyra spelarna som har kommit in i sommar.
- Jag tror inte vi behöver mer, säger Uwe Rösler.

Guillermo Molins och Marcus Antonsson som anfallare, Anders Christiansen som central mittfältare, och Romain Gall till ett antal olika positioner. Det är Malmö FF:s värvningar i sommar och fler lär det inte bli enligt Uwe Rösler. 

- Jag tror inte vi behöver mer. Det ska räcka till slutet av säsongen.

- Jag är glad. Jag tycker att det var viktigt att ha fyra anfallare när man spelar med två nästan hela tiden. Sedan var det på kort och mellanlång sikt viktigt att ersätta Mattias Svanberg, och då värvade vi en väldigt intressant spelare i Romain Gall. 

- På mittfältet har jag alternativ, kanske en eller två spelare som inte får tillräckligt mycket speltid. På vingbackspositionerna har jag väldigt bra alternativ till höger och även vänster. Om alla håller sig skadefria på mittbackspositionerna..., säger Rösler och knackar i bordet. 

När det gäller spelarnas status så är Antonsson ännu inte i hundraprocentig matchform, och Molins behöver åtminstone veckor på sig innan han är spelklar. Markus Rosenberg passar på att hylla sin nygamla lagkamrat Molins. 

- Det är precis som när ”Ralle” (Rasmus Bengtsson) och Behrang (Safari) kom tillbaka. Det är något speciellt. 

- Sedan vet vi vad ”Gische” går för. Det är en som stärker vår trupp. 

- Det är en spelare som vi behöver, och i det här systemet är det nog inte bara anfallare han kan vara när han väl kommer i form. Sedan är det väl det han absolut vill spela, men det är en fantastisk fotbollsspelare. Det såg vi senast han var här, men vi ska inte stressa fram något heller. 

När det gäller Rosenbergs egen framtid så har han varit tydlig i varje intervju: han slutar efter säsongen. Han säger samma sak nu, efter bland annat en fråga kring om allt beröm den senaste månaden har påverkat honom något kring beslutet. 

- Nej. Just nu fokuserar jag på de sista månaderna. Det är så extremt med så många matcher. Man hinner inte ens titta på tabellen. Man hinner inte ens se klart matcherna när man blir utbytt, utan man ska sätta sig i ett isbad och sedan är det direkt tankar på nästa match. 

- Det har känts bra sedan jag kom tillbaka, sedan är inte kroppen densamma som för fyra-fem år sedan. Mellan matcherna är allting lite jobbigare.

- Men det är långt tills det är slut, många matcher.

Publicerad 2018-07-27 kl 13:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå