Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter mötet om publikfrågan - nu kallar Amanda Lind till pressträff

Allsvenskan

Publik är fortfarande inte tillåten på läktarna.
Nu kallar kulturminister Amanda Lind till pressträff – för att eventuellt ge besked kring publikfrågan.
"Vi får ta det i morgon", skriver SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson i ett sms till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

För två veckor sedan hölls ett möte mellan kulturminister Amanda Lind (MP) och Svenska Fotbollförbundet. På agendan stod frågan om när fotbollen ska kunna återgå till matcher inför publik.

- Vi beskrev hur viktigt det är för både topp- och breddfotboll att få chansen att välkomna fansen igen. Samtidigt som vi också beskrev att vi som förbund är fotbollens myndighet vilket gör att vi tar på oss en roll att följa upp det här ordentligt. Vi framförde också möjligheten att för toppfotbollens del testa på några arenor i varje serie för att se om man kan hitta lösningar med lite flexibel hantering beroende på arenornas beskaffenhet och så vidare. Över huvud taget framförde vi våra synpunkter och jag tycker också att vi fick bra gehör. Vi är också angelägna om att det ger en bra signal mot våra fans och den lojalitet som de har visat, att vi successivt kan öppna upp, sa SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen då och lade till:

ANNONS

- Vi får besked inom kommande veckor. Och vi tryckte så klart på att få det så snart som möjligt, eftersom våra idrotter är i full gång. För varje matchomgång som går så har vi en minuspost att hantera.

Nu har det gått två veckor och nu kan det möjligtvis komma ett besked kring publikfrågan.

I morgon, fredag, håller nämligen inrikesminister Mikael Damberg och kulturminister Amanda Lind en gemensam pressträff. Vad pressträffen kommer att handla om framgår dock inte av det pressmeddelande som skickades ut under torsdagen.

När Fotbollskanalen når SvFF:s ordförande, Karl-Erik Nilsson, för att höra om det kommer komma ett besked kring publikfrågan i morgon, svarar han följande i ett sms:

"Vi får ta det i morgon".

Publicerad 2020-08-20 kl 22:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto