POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Efter rykten om flytt till Ryssland – Hadzikadunic tränade med TFF i dag: ”Har enorm potential”

Foto: Bildbyrån

Dennis Hadzikadunic har skrivits samman med en flytt till ryska Rostov, men han är kvar i Trelleborg.
- Rent spontant tror jag det hade gynnat honom väldigt mycket att spela en säsong i allsvenskan, säger Patrick Winqvist. 

Tidigare under dagen skrev Fotbolltransfers om att Dennis Hadzikadunic kan vara på väg till Rostov. Malmö FF och den ryska klubben ska vara överens om ett pris på runt tio miljoner kronor för den 20-årige mittbacken.

Just nu är han utlånad till Trelleborgs FF, och tränaren Patrick Winqvist säger till Fotbollskanalen att spelaren var på plats för att träna med Trelleborg i dag. Lånet gäller säsongen ut, men MFF kan kalla tillbaka honom den 15:e juli. I dagsläget är Hadzikadunic därmed speltillgänglig för Trelleborg i kommande match mot Dalkurd på lördag.

- Efter det äger Malmö frågan om hans spel, men de äger honom också som spelare. 

- Den andra diskussionen, om hans eventuella övergång, har vi inte med att göra. Däremot har vi ett ansvar att ge Dennis de bästa råden. 

- Vi har ett ansvar för människan Dennis Hadzikadunic. Det arbetar jag med varje vecka, varje dag, varje möte. Jag har ett ansvar för att ge honom goda råd, inte bara för att vi ska vinna på det, utan även Dennis. Sedan är det upp till honom. 

Vad har du gett för råd?
- Framför allt har jag gett honom rådet fotbollsmässigt. Han inbringar ett värde som fotbollsspelare, och jag har gett honom rådet att inte vara så ivrig och gå på vad som helst, utan verkligen fundera på vad som är bäst för honom själv. Det kan vara detta, det kan inte jag veta. Jag vet inte vad han får och hur han värderar det, men han är 20 år i dag. Jag tror han kan bli en väldigt duktig fotbollsspelare om han fattar rätt beslut. Han har en enorm potential som fotbollsspelare. 

- Sedan kan jag inte säga exakt vad jag har gett för råd, men jag har gett rådet utifrån hur jag känner honom och hur andra spelare har gjort.  

Hadzikadunic har gjort ett 30-tal U-landskamper för Sverige, inklusive en U21-match, och skrev ett A-lagskontrakt med MFF förra hösten. Än så länge har han spelat 14 allsvenska matcher. En från start och fyra inhopp i MFF, nio starter i TFF. 

- Det jag kan konstatera är att Dennis har gjort nio allsvenska matcher för oss. Det är ganska få matcher. 

- Rent spontant tror jag det hade gynnat honom väldigt mycket att spela en säsong i allsvenskan. 

Trelleborgs FF hade visst backbesvär under året. Assisterande tränaren Magnus Andersson gjordes tillgänglig som mittback då spelare som Albin Nilsson och Jacob Palander var skadade. Oavsett Hadzikadunic' framtid kan det bli något nytt i försvarsväg. 

- Det kan röra sig en del på backsidan.

- Det är inte bara där vi kollar, men där är behovet störst. 

Långtidsskadade anfallaren Salif Camara Jönsson har kört några enkla träningar, och det finns fortfarande en chans att han kommer igång och spelar sent i höst.

Fotbollskanalen har försökt att nå Hadzikadunic för en kommentar. 

Publicerad 2018-07-09 kl 13:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå