Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Efter sjukskrivningen - här är Bergstrands nya uppdrag i KFF

I morgon återvänder Nanne Bergstrand till jobbet i Kalmar FF.
Men inte som tränare.
Bergstrand kommer istället att scouta spelare inför nästa säsong. 

För två månader meddelade Kalmar att tränaren Nanne Bergstrand skulle vara sjukskriven under en tid framöver. Henrik Rydström tog då över som huvudtränare.

Några veckor efter detta gick Kalmar ut med att Nannes sjukskrivning berodde på en utmattningsdepression. För några dagar sedan pratade Fotbollskanalen med KFF:s klubbchef Mattias Rosenlund.

- Vi räknar med att Jens (Nilsson), Henrik (Rydström), och Festim (Pasho) leder laget tills säsongen är slut. Något annat tror jag inte på, utan Nanne ska få den tiden han behöver. Sedan får vi se hur processen ser ut och hur lång tid det tar, sa han då.

- Nanne, jag, och en rehabkoordinator kommer att träffas tisdag nästa vecka. Det går inte att börja från noll upp till hundra, det inser både jag och Nanne. Vi får hitta en väg där först och främst Nanne känner sig pigg, mår bra, och kan återvända till ett normalt liv. Sedan får vi göra en rehabiliteringsplan utifrån det och det gör vi nästa vecka. Det trappas sedan upp successivt.

ANNONS

På tisdagen meddelar Kalmar FF att Bergstrand är tillbaka i klubben på onsdagen, men inte som tränare. Fram tills mitten på oktober kommer han i stället att vara inblandad i klubbens scoutingverksamhet.

- Nanne har varit sjukskriven 100 procent fram till imorgon. Idag har vi träffat en rehabkoordinator på hälsocentralen i Borgholm där han har sin läkare. Där har vi tillsammans kommit överens om att Nanne sakta men säkert ska jobba sig tillbaka, säger Rosenlund till klubbens hemsida.

- Vi är väldigt måna om att han ska få möjlighet att bli frisk. Det innebär att han inte ska vara i en miljö som är extremt resultatfixerad då det kan innebära stresspåslag. Samtidigt vill vi ge honom meningsfulla uppgifter där vi kan ha nytta av hans kompetens i föreningen. Under den närmsta månaden kommer han därför jobba med att scouta spelare som vi kan vara intresserade av inför 2019 och framåt. Detta gäller till att börja med fram till den 17:e oktober. Därefter kommer vi göra en avstämning tillsammans om hur vi går vidare därifrån.

ANNONS

Nanne Bergstrand har tränat KFF under tre perioder och var bland annat huvudtränare när klubben tog sitt hittills enda SM-guld.

Publicerad 2018-09-18 kl 16:44
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto