POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Efter skadan - nu tvingas Pär Hansson avsluta karriären

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses den olyckliga situationen då Pär Hansson skadade sig.

Pär Hansson slutar.
HIF-målvakten skadade nacken förra säsongen och har nu beslutat sig för att avsluta karriären.
- Det är klart att det är jättejobbigt, jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Målvakten Pär Hansson, som under karriären vunnit både SM-guld och cupguld med Helsingborgs IF, tvingas att avsluta karriären, 33 år gammal. Hansson, som var kapten säsongen 2011 då laget tog hem dubbeln, landade illa på nacken i en match mot Frej i superettan hösten 2018 och har sedan dess försökt komma tillbaka till fotbollsplanen. Planerna på comeback har dock flertalet tillfällen skjutits upp och nu kommer det dystra beskedet om att han tvingas avsluta sin spelarkarriär.

- Det är inget beslut som växt fram. Det är inget beslut jag velat ta så jag har skjutit på det hela tiden men tillsammans med läkare som varit ärliga med att jag inte får ha sådana här symptom har det här beslutet tyvärr blivit verklighet. Jag hade planer på att spela fotboll i ett par år till. Jag ville komma hem och hjälpa HIF till allsvenskan, vilket jag är tacksam över att jag fick göra, men jag hade tänkt spela i allsvenskan i ett par år innan jag själv skulle bestämma mig för att sluta, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

- Jag har gjort allt jag kan och känner väl lite att det inte finns mer att göra och det viktigaste för mig nu är att kunna leva ett normalt liv. Det är klart att det är jättejobbigt, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Jag är tacksam och stolt över allt jag varit med om. Allt från att jag kom hit som 14-åring till alla titlar, europaspel, vara proffs utomlands och landslaget. Hade någon sagt till mig när jag var tio år gammal att jag skulle göra 326 matcher för HIF:s A-lag skulle jag knappt trott på det själv. Jag vill tacka alla supportrar, alla i och runt Olympia och klubben generellt. Jag vill bara säga att jag är stolt och tacksam över allt jag fått vara med om och jag både hoppas och tror att jag kommer följa den här klubben i hela mitt liv.

Harald Roos är läkare i Helsingborgs IF. Han förklarar att beslutet som Hansson tvingats ta inte var speciellt oväntat.

- Det är naturligtvis beklagligt men med tanke på skadans karaktär inte helt oväntat. Pär har på ett otroligt seriöst och målmedvetet sätt genomfört en specialdesignad rehabilitering under lång tid. Tyvärr visar det sig att det sista steget som fotbollsmålvakt på elitnivå trots allt inte kunde uppnås.

Den 30 augusti, mot Östersund på hemmaplan, kommer målvakten att bli hyllad på Olympa, låter HIF meddela.

- Pär är och har alltid varit ett föredöme både på och utanför planen. Han har alltid varit lojal och det är beklagligt att han tvingas avsluta en lång och framgångsrik karriär i förtid på grund av skada. Som kapten har han lett laget till fem titlar och europaspel så jag hoppas att så många som möjligt tar sig till Olympia den 30 augusti för att ge Pär den avtackning han förtjänar, säger ordföranden Krister Azelius.

Under karriären representerade Pär Hansson även den holländska storklubben Feyenoord under en säsong. Totalt blev det 326 matcher för Helsingborg och Hansson noterades även för sex A-landskamper.

Publicerad 2019-08-21 kl 10:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå