Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter skadefyllda säsongen - Nouri siktar på allsvenskt spel 2018: "100 procent redo"

Allsvenskan

Emin Nouri har inte spelat en minut i årets allsvenska.
Men nu närmar hans sig comeback efter åtta månaders skadefrånvaro.
- Nu är det lite kämpigt för laget och då ser man lite öppningar, säger KFF-backen till Fotbollskanalen.

3:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Kalmars möte med Sundsvall.

Inför säsongen skadade sig Kalmar FF-backen Emin Nouri allvarligt. I cupmötet med Åtvidaberg ådrog han sig en hamstringsskada som har hållit honom borta från spel under stora delar av säsongen. För en knapp månad sedan gjorde Nouri efterlängtad comeback när han spelade 55 minuter i U21-serien mot Elfsborg.

Sedan dess har han dessutom hunnit med en 90-minutersmatch i serien. Nouri har funnits med på bänken i KFF:s fyra senaste allsvenska matcher, men han har ännu inte fått hoppa in. Ytterbacken längtar efter allsvenskt spel och känner sig fullt frisk.

- Nu har det läkt bra och jag börjar känna mig fullt fit igen. Jag känner inte av skadan och kan gå för fullt igen. Då känns det motiverande och roligt när man känner att det blir bra. Det var inte jättelägligt att bli skadad, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Trots att Nouri nu är tillbaka och tränar för fullt menar han att det tar tid innan man är tillbaka i fullt slag efter en så lång skadefrånvaro.

- Jag spelade en halvlek för tre veckor sedan och 90 minuter i senaste U21-matchen för en vecka sedan. Det känns fullt normalt och bra. Jag hoppas såklart på att jag ska kunna få vara med och bidra i slutspurten. Det tar sin lilla tid när man varit borta i sju, åtta månader. Bara för att man är friskförklarad är man inte redo för spel. Man måste få en viss mängd med träning innan man kan gå ut och spela, säger han.

- Jag känner att jag är där nu i vart fall. Det är bara att försöka att vara redo när man får chansen och göra det så bra som möjligt.

Med fem omgångar kvar i allsvenskan ligger KFF på tionde plats. Avståndet ner till BP på kvalplats är nio poäng och KFF är ett av få lag som inte har jättemycket på spel under de sista omgångarna.

ANNONS

Nouri hoppas att tabelläget kan öppna för speltid.

- Ja. Jag är 100 procent redo och hoppas att jag ska kunna få vara med och bidra de sista omgångarna. Jag har varit med i truppen men inte varit fullt redo. Jag hoppas jag ska få vara med och spela, säger han.

- Nu är det lite kämpigt för laget och då ser man lite öppningar, att man kan få chansen, till skillnad från när det går riktigt bra. Då får man vänta på läget. Jag ser fram emot de sista omgångarna och jag har inte spelat något i år. Det hade varit otroligt roligt att få göra det. 

Hur har det varit att vara borta hela säsongen?
- Det har inte varit några konstigheter i sig. Det är som det är och alltid tråkigt att åka på en skada precis innan säsongsstarten. Jag har kört på och kommit tillbaka nu och känner mig i bra form och hämmas inget av skadan. Det är jag glad över.

ANNONS
Publicerad 2018-10-14 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto