Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter uppbrottet - MFF:s vd svarar om Bengtsson: "Ingen fördel att det drog ut på tiden"

Allsvenskan

Rasmus Bengtsson har brutit kontraktet och lämnar Malmö FF. 
Klubbens vd Niclas Carlnén svarar på frågorna efter processen som fått MFF att lida.
- Det tror jag att alla vi har gjort, säger han efter kvällens digitala årsmöte. 

3:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Gais-Malmö FF.

MFF-fostrade Rasmus Bengtsson återvände till klubben inför säsongen 2015 och var under flera år bland allsvenskans främsta mittbackar. 34-åringen inledde också den gångna säsongen som ordinarie, men halkade efter i hierarkin efter en knäoperation precis innan den allsvenska starten. 

Bengtsson skulle aldrig mer starta igen efter skadan utan fick endast ett kort inhopp under hösten. I en intervju med Aftonbladet i november riktade han kritik och hävdade att han blivit "behandlad som en råtta" av tränaren Jon Dahl Tomasson. 

Den brustna relationen mellan honom och Dahl Tomasson blev omöjlig att reperera, och Bengtsson har ställts utanför matchtrupperna helt i år. Igår torsdag blev det officellt att han och Malmö FF bryter kontraktet - tio månader i förväg - och ett frågetecken rätas ut i MFF:s truppbygge.

ANNONS

- Jag skulle vilja säga att det är en fördel för alla. För Rasmus, föreningen, truppen, tränaren, alla. Nu vet vi förutsättningarna och innan har det varit en viss osäkerhet i det, även om vi kanske sett i vilken riktning det gått. Det är bara en fördel att ha det här på plats, säger vd:n Niclas Carlnén till Fotbollskanalen. 

Hur förklarar du att processen blir så utdragen?  
- Det är egentligen inte så svårt. Det är två parter i den diskussionen och parterna måste komma överens före man kommer till en överenskommelse. Det är det som har dragit ut på tiden.

Carlnén svarar på frågan om den ekonomiska uppgörelsen varit segdragen:  

- Det är en del av den, sedan har det varit andra saker som vi har diskuterat.  

Hur ser du på att frågan splittrar fansen, som inte vet vad som hänt bakom kulisserna?

ANNONS
Ja, alltså jag har full förståelse för att det finns många frågor kring det och att man funderar på varför det har blivit som det har blivit. Men jag hoppas också samtidigt att man har respekt för att vi hanterar det på det viset som vi gör ur ett arbetsgivar- och arbetstagarperspektiv, och att vi inte kommunicerar detaljer kring det. Jag kan inte se att finns någon som helst anledning att vara publik, utan det sker mellan parterna. Det gör så klart att spekulationerna ökar och det är tråkigt att det blir så, men jag förstår att det blir så, säger Carlnén och menar att klubben lidit under processen:

- Det tror jag att alla vi har gjort, alla inblandade. Sådant här vill man normalt sett att vi ska kunna diskutera och komma fram till ganska så fort. Nu har det tagit lite längre tid och det är inga fördelar att det dragit ut på tiden.  

ANNONS

Tre av mittbackarna – Lasse Nielsen, Franz Brorsson, och Pavle Vagic – har utgående kontrakt. Den fjärde, Anel Ahmedhodzic, väntas säljas för en betydande summa i sommar. Niclas Carlnén menar att förlusten av Bengtsson inte påverkar rekryteringen av en ny mittback. 

- Nej. Vi har en rätt så tydlig plan som både så klart är kort- och långsiktig. Det är väl mer så att diskussionerna kring Anel har påverkat oss mest, eftersom den försäljningen är mer långsiktig om den skulle bli aktuell. Jag skulle vilja säga att vi haft det här med i planen eftersom vi vet att diskussionerna började ganska så tidigt. Det har varit ett av scenarierna 

Vd:n säger att varken MFF eller Rasmus Bengtsson kommer gå ut med några ekonomiska detaljer i uppgörelsen; inte heller när spelaren blir klar för en ny klubb. Han säger att tystnaden kring överenskommelsen och detaljerna i konflikten gäller båda parter. 

ANNONS

- Ja, det är ömsesidigt, avslutar Carlnén. 

Bengtsson gjorde 131 MFF-matcher sedan återkomsten för sex år sedan, med elva mål och tre assist som poängfacit. Han har tidigare under karriären representerat Trelleborgs FF, Hertha Berlin och Twente.

Publicerad 2021-03-05 kl 22:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto