Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Väisänen-försäljningen - AIK tittar på ersättare

Allsvenskan

SOLNA. Sauli Väisänen är såld till Italien.
Nu tittar AIK efter en ersättare på backsidan.
- Det är klart att det inte är otroligt att vi tittar på något namn till, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter en tid av rykten blev det i går helt klart att AIK säljer Sauli Väisänen till Serie A-nykomlingen Spal. I går gjorde Väisänen ett inhopp i mötet med Zeljecnicar i Europa League-kvalet, men kommer nu att lämna klubben.

- En del av vår verksamhet går ut på att scouta bra och köpa för vettiga villkor, utveckla och sälja på ett sätt som hela tiden gör att klubben växer sig starkare. Det är precis så det har gått till i det här fallet, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

AIK ser även över möjligheten att ta in en ersättare till Väisänen.

- Det är inte ologiskt att tänka så. Vi har ju den trebackslinje som spelade i går (Jesper Nyholm, Per Karlsson och Nils-Eric Johansson) och sedan Haukur (Hauksson) som främst är ersättare där. Så det är klart att det inte är otroligt att vi tittar på något namn till.

ANNONS

Dalkurds Henrik Löfkvist är enligt Expressen ett alternativ på backsidan som AIK tittar på.

- Jag kommer inte spekulera i namn. Det blir ert jobb. Vi ser till att jobba på istället med de alternativ som vi tycker är vettigast. Sedan får vi se om vi kommer fram till något, säger Wesström.

Även tränare Rikard Norling medger att man tittar på att ta in en ersättare till Väisänen.

- Det är en liten utmaning som vi diskuterar. Så är det ju. Det är herr Wesströms ansvar, och jag finns med där som en kompis att prata med, säger Norling.

AIK meddelar på sin hemsida att nettoresultatet vid försäljningen för Väisänen ligger i den första av sex klasser, vilket innebär en summa mellan noll och 2,5 miljoner kronor.

Publicerad 2017-07-21 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto