Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Varbergsmatchen - Blåvitt tror sig hittat de ansvariga

Allsvenskan

Matchen mellan Blåvitt och Varberg fick avbrytas då en fyrverkeripjäs kastats mot plan.
Nu tror IFK Göteborg att de hittat tre ansvariga, två av dem minderåriga.
- Den här händelsen har ingen koppling till supporterrörelsen, säger säkerhetschefen Mike Sahlenius till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån

Matchen mellan IFK Göteborg och Varbergs Bois fick avbrytas i 20 minuter under andra halvleken, efter att en fyrverkeripjäs kastats mot plan. En person omhändertogs efter matchen men släpptes sedan.

Nu har klubben sina aningar om vad det kan ha rört sig om, efter att ha startat en egen utredning parallellt med polisens. Säkerhetschefen, Mike Sahlenius, menar att händelsen inte har med supportrar att göra. 

Dessutom uppger Sahlenius att de misstänker att de ansvariga är minderåriga. Två av dem, enligt Sahlenius uppfattning, är inte ens straffmyndiga. Den tredje tror han är i åldersspannet 14-16 år.

ANNONS

- De kommer inte från supportermiljön. När vi har följt deras beteende från övervakningsbilderna så ser vi att det inte är några vana besökare på Gamla Ullevi. De kommer väldigt sent och de frågar personalen för att hitta rätt. Deras intresse för själva matchen är svagt, säger säkerhetschefen till Aftonbladet.

På frågan om de nämnda är har hörts av polisen än svarar han:

- Inte vad jag känner till. Polisen har fått våra uppgifter och gör sina egna efterforskningar. Det finns stora möjligheter för polisen att identifiera dem. Sedan får polisen utreda om de är straffmyndiga eller inte. Vi kan bestraffa dem med arrangörsavstängningar.

Sahlenius berättar också om reaktionerna som kommit efter händelsen, där flera medlemmar ska ha hotat med att säga upp sina medlemsskap. Men han är noga med att detta inte har med supportrar att göra vilket han försökt förklara för de som hört av sig.

ANNONS

- Det är viktigt att vi behåller dem och alla goda supportrar. Den här händelsen har ingen koppling till supporterrörelsen, säger han till Aftonbladet.

Publicerad 2022-05-20 kl 15:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto