Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eikrem ändrade frisparkstaktik och satte segermålet: ”Perfekt position”

Allsvenskan

MALMÖ. Precis som så många gånger tidigare blev inhopparen Magnus Wolff Eikrem den som hjälpte till att fixa seger för Malmö FF, den här gången med en fin frispark.

1:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Malmö FF har flera duktiga frisparksskyttar i laget. Yoshimar Yotún och Pawel Cibicki har varit nära flera gånger i år, och Markus Rosenberg satte en mot Östersunds FK. Idag skapade det två av MFF:s absolut bästa chanser.

Först var Anders Christiansen, vars bollbana ställde Anton Cajtoft och träffade ramen trots svår vinkel.

- Pawel säger om han ska testa eller jag ska testa. Så jag tänker ”jag testar själv”, så var den ju nära att gå in, sa Christiansen.

I andra halvlek var det precis inbytte Magnus Wolff Eikrem som fick ett läge. Till supportrarnas "Wolff"-skrik steg han fram ensam till bollen, och med kraft och precision fick in 2-0. Efteråt berättade han att han bytte taktik jämfört med de senaste frisparkarna han har slagit.

ANNONS

- Jag har haft två frisparkslägen i de två senaste matcherna och prövat att lägga den i målvaktens hörn. Nu bestämde jag mig för att lägga över och det gick ju rätt bra, sa Wolff Eikrem.

Du har stannar kvar ofta efter träningarna för att träna extra på frisparkar, hjälpte det idag?
- Det har jag alltid gjort. Det var en perfekt position.

Målet var Wolff Eikrems första tävlingsmål för året, även om han också satte en frispark mot IK Sirius på försäsongen. Han har också blivit en supersub då han har gjort ett mål och fyra assist på sina sex senaste inhopp.

Dagens match innebär att Malmö FF har gjort mål i 52 av sina 55 senaste tävlingsmatcher, men trots segern och trots den statistiken var det inte uteslutande positiva saker. Framför allt känner Wolff Eikrem att effektiviteten måste förbättras och prioriteras.

ANNONS

- Det var en väldigt gott att komma tillbaka. Det var viktigt att vi fick en seger och slog tillbaka igen. Vi borde ha gjort 3-4-5 mål, så vi borde jobba med effektiviteten.

Se Eikrems mål i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-22 kl 19:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto