POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

El Kabir showade på Parken: "Ett fysiskt fenomen"

Efter dunderflytet - brutalt uppvaknande för IFK Norrköping. Och islossning för Mjällby tack vare Moestafa El Kabir. Serie A-exporten sänkte Peking på egen hand.

- Vi behöver inte sticka under stol med att han är vår bästa spelare, ett fysiskt fenomen, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se angående El Kabir.

- Och det är ingen idé att ljuga, han är en komplex människa med sitt hetsiga humör. Men samtidigt har "Musse" ett jättehjärta. Vi har aldrig tvekat en sekund på att han skulle fortsätta visa inställning match efter match trots att han redan är klar för Cagliari.

Två lag i varsin trend - ett Norrköping med superflyt i inledningen medan Mjällby har haft svårt att producera framåt. Men på Nya Parken bröts trenderna och det var Moestafa El Kabirs verk.
Norrköping inledde bäst, sedan tog "El Kabir show" över.
Stjärnan sprang i åttor runt nykomlingens hyllade backlinje, bäst exemplifierat vid Mjällbys 1-0-mål: Djupledsboll och Bobbie Friberg da Cruz hade långt försprång, men Norrköpings mittback såg nästan stillastående ut när El Kabir ryckte loss - och säkert rullade in ettan i friläge.

- Det målet var ett exempel på vår matchplan att ställa om på dem, säger Anders Torstensson.

- Vi hade noterat att de ofta går framåt med hela sitt lag och lämnar luckor bakom mittfält och backlinje. Och att det fanns mycket ytor på sidorna om deras tremannamittfält. Så vår plan gick verkligen i lås.

Islossning alltså för Mjällby med tre mål - tidigare hade blekingarna bara mäktat med två på fem matcher. Och känslan fanns där redan innan, menar tränaren.

- Alltså, man planerar för det här i varje match (skratt). Nej, men idag lyckades vi med våra föresatser. Det fanns en känsla i truppen att det var dags nu, sådant där kan man känna väldigt påtagligt och nu var det verkligen så.

- Många har skrivit, "oj oj oj, är det panik i Mjällby nu?". Men vi har verkligen aldrig känt någon panik. Däremot har vi känt att vi haft marginalerna emot oss i flera matcher. Men sådant där jämnar ut sig och det gjorde idag.

Publicerad 2011-04-30 kl 19:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå