Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg avslöjar Elms pris: "Har inte betalat 12 miljoner''

Elfsborg reagerar starkt på uppgifterna om att David Elm är en 12-miljoneraffär. Boråsklubben fruktar negativa reaktioner från samarbetspartners och väljer nu att avslöja siffrorna i affären.

- Det här ser inte inte bra ut. Det ser på vissa håll ut som att vi betalat 12 miljoner för David Elm och det har vi ju inte gjort, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson för FotbollDirekt.se.

- Vi har i nuläget betalat 2,7 miljoner kronor plus moms till Fulham - och ingenting mer. Den bild som målas upp av affären gör att vi riskerar negativa reaktioner från samarbetspartners. Därför väljer vi nu att visa exakt vad som gäller.

Affären med David Elm är odiskutabelt vinterns största allsvenska. Elfsborgs satsning som brädat Elms gamla klubb Kalmar har gett stora rubriker.
Fulhamspelaren blev Elfsborgs snabba svar på Denni Avdic flytt till Werder Bremen.
Men Elm-affären har blivit lite för omsusad, lite för uppblåst för Elfsborg - inte minst för pengarna han sägs kosta, 5,5 miljoner till Fulham och totalt 12 miljoner kronor.
Det är emellertid endast ett möjligt maxpris - Elfsborg gillar inte den bild som bretts ut och väljer nu att lägga korten på bordet.

- Det går ju inte bara att bunta i hop siffror som gjorts. Vi måste reagera när saker och ting presenteras på ett felaktigt sätt och bilden blir så snedvriden, fortsätter Elfsborgs ordförande som i detalj för FotbollDirekt.se alltså väljer att redogöra för Elm-affären:

- Vi har betalat 2,7 miljoner plus moms för David till Fulham i transfersumma. Därutöver har han en bra allsvensk lön, lite högre än vad Denni Avdic hade – om man slår samman sign-on bonus och månadslön så blir det omkring 100 000 i månaden. Det är han värd - det ska en spelare som David ha.

Därutöver finns en del till av kontraktet av bonuskaraktär på max cirka 1,8 miljoner kronor till Fulham.
- Men det är pengar som bara blir aktuella om det går riktigt bra för David och han gör maximal succé - då kan Fulham tjäna ytterligare 2x900 000 kronor (plus moms) i från oss på David.

En snabb genomräkning gör ändå att den totala kostnaden för köpet av Premier League-proffset hamnar på de siffror som tidigare uppgetts.
Sex miljoner i lönekostnad för Elm över fem år, 3,3 miljoner direkt till Fulham för själva transfern och 2,25 miljoner i möjliga bonuspengar. Totalkostnad cirka 11,5 miljoner.

- Men det är inte vad vi har betalat. Det ser ut som att vi på ett bräde betalat 12 miljoner för honom - och det stämmer ju inte. Det ger en totalt felaktig bild av affären. Vi har betalat 2,7 miljoner plus moms. Det andra är ju lönekostnader över en femårsperiod och inryms i vår normala driftbudget.

Publicerad 2011-01-28 kl 19:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons