Elfsborg körde över Halmstad

Elfsborg körde över Halmstad på Borås Arena med klara 6-0. Stor segerorganisatör talangen Johan Larsson med två mål - hans två första i allsvenskan.

Fullkomlig överkörning på Borås Arena i kväll - Elfsborgs 6-0 mot Halmstad var till och med i underkant. Stundtals var det spel mot ett mål.
I Stefan Ishizakis frånvaro fick den 19-årige talangen Johan Larsson återigen chansen. Och vilken succé, i hans blott andra allsvenska match stod han för två mål.

- Två mål hade jag inte kunnat drömma om på förhand, säger Johan Larsson till Canal Plus.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund var naturligtvis nöjd.

- Det blev väldigt bra i andra halvlek. Vi gör fem mål efter djupledsspel. Vi har aldrig vunnit så här stort i allsvenskan, säger han till Canal Plus.

Tyngre i Halmstad.

- Det känns konstigt att det blir så här - att vårat försvarsspel fallerar. När de får målen viker vi ner oss. Det här är en bra tankeställare, vi får ta nya tag, säger Halmstads tränare Lars Jacobsson till Canal Plus.

Elfsborg tog ledningen i 12:e minuten efter en grov miss av HBK-försvaret - backen Ryan Miller frispelade Larsson med en nick och talangen gjorde inget misstag från nära håll. Minuten senare fick Halmstad en ypperlig chans att kvittera - Joe Sise snodde åt sig bollen och frispelade Emir Kujovic som hade öppet mål, men avslutet otroligt nog utanför.

- Det ska vara mål, men jag tänker för mycket. Det är för dåligt helt enkelt, säger Emir Kujovic till Canal Plus.

I 25:e minuten var Larsson nära att bli tvåmålsskytt, men skottet tog på en HBK-försvarare och rensades undan på mållinjen. Två minuter senare kom hans andra mål istället. Daniel Nordmark hittade Larsson med en genomskärare och avslutet distinkt placerat i bortre hörnet. Säker Elfsborgsledning i halvtid.

- Vi måste höja oss mycket. Vi låter dem stå och rulla. Vi tappar allt efter deras mål, sade Emir Kujovic till Canal Plus i halvtid.

Men någon höjning från Halmstad kom aldrig i andra halvlek. Emir Bajrami helt fri i 52:a minuten, men chippen rakt i famnen på HBK-målvakten Robin Malmkvist. Några minuter senare var Larsson nära att bli tremålsskytt men Malmqvist återigen med en fin räddning.

I 59:e minuten orkade inte ens Malmkvist stå emot längre. James Keene nickade in sitt första mål för säsongen. Lite senare skulle även han bli tvåmålsskytt. Efter en snabb spelvändning i 65:e minuten pangade Keene in 4-0. Även 5-0 skulle komma och det var kanske kvällens snyggaste mål. Anders Svensson på djupet till inbytte Fredrik Berglund som mötte med en vänstervolley - otagbart. I matchens sista minut tryckte Denni Avdic in 6-0.