Elfsborg-lånet bakom Örebros seger - mot Elfsborg

Örebros Elfsborg-lån Deniz Hümmet spelade en nyckelroll när Örebro besegrade Elfsborg.
Hümmet fixade straff och assisterade Rasmus Karjalainens ledningsmål i Örebros 3-2-vinst.
- Det är kul att spela, det är en vanlig match för mig, säger Hümmet till Dplay.

När Örebro och Elfsborg skulle mötas under lördagen hade det mesta fokuset inför matchen varit om Deniz Hümmet, som är på lån hos Örebro ifrån Elfsborg. Först kom beskedet att Hümmet inte skulle få spela mot sin huvudklubb, men sedan ändrades det, och besked kom att han skulle få spela. Så Hümmet fanns med i Örebros startelva.

- Det är kul att spela, det är en vanlig match för mig. Jag är här i Örebro nu, så det är bara spela matchen. Det är kul att möta mina vänner på planen, det blir en rolig grej av det hela sa Hümmet till Dplay i halvtid.

Väl på Behrn Arena öppnades matchen med en rivstart - och Deniz Hümmet var involverad i högsta grad.

Efter bara tre minuter tog Elfsborg ledningen genom Per Frick på straff. Men Elfsborg fick bara ha ledningen i 15 minuter innan ÖSK kvitterade genom Nahir Besara, även han på en straff - som Hümmet hade fixat.

Elfsborg fulländade sin vändning bara tre minuter efter sitt kvitteringsmål. Deniz Hümmet, som är på lån från just Elfsborg till Örebro, levererade ett inlägg från Örebros vänsterkant som finländaren Rasmus Karjalainen dök upp och nickade in över Tim Rönning i Elfsborgs-målet.

Strax innan halvtimmen spelad höll matchen på att bjuda på ett fjärde mål. Frick avlossade ett skott från distans, men skottet tog i Örebro-ribban och ut.

Men bara tio minuter senare kvittera Rasmus Alm till 2-2 för Elfsborg - men det var omdiskuterat. Ondrejka levererade ett inlägg in i Örebros straffområde. Frick gick in i en hård kamp mot Örebro-målvakten Oscar Jansson och de två kolliderade. Bollen studsade vidare till Alm som gick öppet mål och rullade in bollen. De flesta verkade tro att målet skulle dömas bort, men domare Fredrik Klitte lät målet stå.

Elfsborg hade mest boll och skapade mest i den andra halvleken. Men med sju minuter kvar att spela var det Örebro som gjorde 3-2 istället - och det var återigen Karjalainen som var framme.

Nahir Besara stod för ett pricksäkert inlägg från högerkanten, som hittade finländaren inne i ett trångt straffområde. Karjalainen avslutade på ett och rullade in 3-2 till Örebro bakom Tim Rönning.

3-2 stod sig sedan matchen ut och Elfsborg tappade viktiga poäng. Elfsborg stannar på 36 poäng och på fjärdeplats i tabellen. Örebro, å andra sidan, klättrar upp till niondeplats efter sin andra raka seger.

- Vi skapar chanser varje match och släpper till väldigt få, men idag är Örebro extremt effektiva och har fyra fasta i andra halvlek som de utnyttjar på ett bra sätt. Sen självklart, släpper man in tre mål är det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Elfsborg-tränaren Jimmy Thelin till Dplay efter matchen.

Härnäst möter Elfsborg Kalmar på hemmaplan, medan Örebro möter Falkenberg borta.

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Skovgaard Larsen, Wright - Seger, Mårtensson, Gerzic, Larsson - Hümmet, Besara

Elfsborg: Rönning - Larsson, Okumu, Väisänen, Strand - Nilsen, Holst, Olsson - Alm, Frick, Ondrejka