Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg prisar satsning - ''Vi har aldrig haft ett Bosman-fall''

Elfsborg dras inte med ett enda utgående spelarkontrakt. En snudd på unik situation. En satsning som gjort att Elfsborg aldrig råkat ut för ett Bosman-fall.

- Det här är ju en strategi vi har haft i många år och det är klart att det känns bra att inte ha en sju-åtta utgående spelarkontrakt efter säsongen och behöva jaga kanske lika många ersättare, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson till FotbollDirekt.se.

Elfsborgs konsekventa satsning på långa avtal har med andra ord sannerligen fått full effekt.
Långsiktigheten sitter stadigt på plats som den rödaste tråd av en verksamhet som växt så imponerande de senaste åren.
Med en omsättning på inte långt i från 100 miljoner per säsong så är Elfsborg sedan flera år jämsides med storstadsklubbarna. Men Boråsklubbens sportchef är inte rädd för att långsiktigheten riskerar att i längden bli för kostam  därför att Elfsborg drar på sig högre kostnader än vad klubben skulle behöva göra.

- Så är det men jag tror ändå att det blir billigare i slutänden. Men visst betalar vi höga löner i Elfsborg, det är ingenting att hymla om. Men det är inget konstigt med det - bra spelare ska ha bra betalt.

Men att skriva långa kontrakt går inte bara utan vidare.
Andreasson betonar vilken lång tid det tar att bygga upp en verksamhet som får spelare att våga binda upp sig för lång tid.

- Vi jobbar dag och natt med trivsel. Spelarna ska känna vårt engagemang men det handlar också, tror jag, om att vi så många gånger visat smidighet när spelare velat komma i väg.

- Det enda vi vill undvika är Bosman-fall till Norge och Danmark. Sådant ska inte svenska klubbar behöva råka ut för. För övrigt har vi i Elfsborg aldrig någonsin råkat ut för ett Bosman-fall.

Hur lång tid har det tagit för er för att nå fram till där ni är i dag?
- Vi fick ju ett ekonomiskt lyft 2005. Där har vi kanske en liten vändpunkt, även om långsiktighet har varit viktig för klubben betydligt längre än så.

Hur viktig del i era framgångar är den här framförhållningen? - Klart att det är viktigt. Vi har fått lugn och ro i klubben och behöver sällan oroa oss för spelarkontrakt och vi får samtidigt mycket tid över till annat.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-07 kl 15:28
Annons
Annons
Annons