POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Elfsborg vann - men Svensson skadad

Elfsborg låter inte Kalmar FF slappna av i toppen av allsvenskan.
Trots att Anders Svensson tidigt i matchen gjorde Stefan Ishizaki sällskap på skadelistan lyckades boråsarna slå Hammarby med 1-0.

Senast framspelaren och målskytten Stefan Ishizaki. Nu spelmotorn Anders Svensson - igen. Elfsborgs skadebekymmer blir bara värre.

Men tack vare självmålet som Hammarbys mittback Christian Traoré stötte in bakom Kristoffer Björklund i den 49:e minuten kan Elfsborg ändå fortsätta att koncentrera sig på att jaga Kalmar FF, som med en match mindre spelad leder serien med en poäng.

-En underbar trea i det här läget, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund efteråt. Vi hade lite press av att spela dagen före Kalmar.

Mötet med Hammarby var Elfsborgs första match efter beskedet om Ishizakis allvarliga knäskada - och frågan många elfsborgare ville ha svar på är hur laget ska klara guldstriden utan den kvicke, kloke högeryttern.

I stället fick de en ny fråga att grubbla på: Hur ska Elfsborg klara guldstriden utan Stefan Ishizaki - och Anders Svensson?

Landslagsmittfältaren, som förra veckan gjorde comeback efter en lårskada, tvingades utgå redan efter 20 minuter efter känningar i samma lår. Enligt de första rapporterna är det mycket osäkert om han kan spela den kommande seriefinalen mot Kalmar.

-Tydligen kunde jag skjuta ett rätt hårt skott utan att känna någonting, men när jag skulle slå en 15 meters bredsida knakade det till lite grann där jag har haft ont innan, sade Anders Svensson, och tillade att skadan känns lindrigare den här gången.

-Det är inte kul att gå av efter en kvart, men hade jag spelat vidare kanske jag hade förvärrat det.

Någon omedelbar uppgivenhet gick inte att skönja hos hemmaspelarna, som rätt snabbt övergav sitt patenterade kortpassningsspel för ett rakare, längre spel. Elfsborg radade upp målchanser, men lyckades inte sätta bollen bakom Hammarbykeepern Björklund.

Kanske var det där Stefan Ishizaki saknades allra mest. Trots att boråsarna har många kända namn i sin anfallsbesättning är det ingen annan än assistspecialisten Ishizaki som med sina åtta fullträffar är lagets bäste målskytt den här säsongen.

I stället fick hemmalaget förlita sig på gästernas självmål för de tre poängen.
Hammarby kom till start utan avstängde Louay Chanko och gjorde vad de kunde. Men det är uppenbart att laget har hamnat i en formsvacka sedan Paulinho och Petter Andersson lämnade klubben.

TT

Publicerad 2008-09-23 kl 22:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå