Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elfsborg-veteran lägger troligen av efter säsongen: "Vore fint att få avsluta högt upp i tabellen"

Allsvenskan

Jon Jönsson lägger troligen av efter säsongen.
Nu hoppas Elfsborg-backen på ett fint sista år.
- Det vore fint att få avsluta högt upp i tabellen, säger han till Fotbollskanalen. 

3:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Elfsborgs möte med Frej i spelaren ovan.

Elfsborgs rutinerade mittback Jon Jönsson, 35, går i år in i sin tionde raka säsong med Boråsklubben i allsvenskan. Det ser också ut att bli mittbackens sista i karriären på elitnivå, då han har avtal med Elfsborg fram till årsskiftet.

- Ja, det är mitt sista år och när jag förlängde för ett par år sedan, så såg jag det här som mitt sista. Man ska aldrig säga aldrig, men jag utgår från att det är mitt sista år, säger han till Fotbollskanalen. 

Däremot känner han inte något extra för att det kan bli just hans sista säsong i karriären. 

- Jag vet ju inte hur det är förrän jag inte spelar längre. Jag tänker inte så mycket på det just nu, då jag bara vill göra det så bra som möjligt. 

ANNONS

Jönsson lägger därmed ännu inte fokus på vad som händer efter karriären. 

- Man har lite idéer och tankar, så vi får se vad det kan mynna ut i längre fram. 

Jönsson har under senaste åren haft återkommande skadeproblem, men var under förra säsongen relativt skadefri och kom till spel i åtta matcher i allsvenskan. Om det blir mer spel den här säsongen låter han vara osagt. 

- Det är jättesvårt att säga. Om man får hålla sig frisk över en längre period, så kan det bli bra, men just nu har jag ett problem med ena knät. Under förra året var det en längre period där jag var hel, men han (Jimmy Thelin) valde att spela andra då. Det ska ju någonstans ske en generationsväxling och man kan inte spela för alltid, säger han.

Jönsson lär med anledning av knät inte heller vara tillgänglig för spel i söndagens avgörande möte med Djurgården på bortaplan i svenska cupen. 

ANNONS

- Det är ingen allvarlig grej, då jag vred till det för några dagar sedan på träning, men jag har lite vätska i knät. Det är inget skadad och jag behövde bara ta det lugnt ett par dagar, så jag får se om jag kan börja springa och jogga igen, säger han.

- Det är väl på så vis lite osäkert. Jag har inte tränat på ett par dagar, så det blir nog lite tajt. Jag har dock varit med många gånger tidigare när jag inte tränat, så vi får se, fortsätter han.

Oavsett om det blir spel i helgen eller inte, så hoppas han nu på en bättre säsong än i fjol. Jönsson skulle vilja avsluta sin tid i Elfsborg med att få klubben på rätt köl igen och att laget åter ska vara att räkna med i toppen av tabellen varje år. 

- Det vore fint att få avsluta högt upp i tabellen och få känna det man känt under så många andra år. Vi har inte slagits om guldet varje år, men i varje fall att slåss om viktiga tabellplaceringar och få lite drag kring klubben igen. Det hade varit trevligt att sluta på det sättet, säger han. 

ANNONS

Jon Jönsson återvände sommaren 2010 till Elfsborg efter ett år i Toulouse och två år i Bröndby. Innan dess spelade han även för Elfsborg mellan sommaren 2006 och 2007. Tidigare har han även representerat bland annat Malmö FF och Landskrona Bois. Mittbacken tog SM-guld med Elfsborg 2006 och 2012 och med MFF 2004. 

Publicerad 2019-03-01 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto