TV: Banguras succé i Elfsborgs jättekross: "Gillar att göra mål"

Elfsborg

Till slut hittade Mohamed Bangura rätt på Borås Arena. Inte bara en gång, utan två. Elfsborg körde över Brommapojkarna och vann med 6—0.

- Jag gillar att göra mål, säger han.

Mångmiljonlånet från Celtic hade inför matchen mot BP bara gjort ett allsvenskt mål för Elfsborg, och inte ett enda inför sin nya hemmapublik.

Men om någon har tvivlat på Mohamed Bangura så är det nog dags att sluta nu. Målen som Elfsborgsanfallaren gjorde mot stockholmarna osade klass rakt igenom.

Först vräkte Bangura upp en högerkanon i första krysset, ett skott som betydde 2—0 i 27:e minuten. Kvarten senare vände 23-åringen bort en BP-back och placerade behärskat in 3—0 med vänstern i bortre hörnet. "Bang-Bangura" — som fansen brukade skrika när sierraleoniern spelade i AIK.

"Gillar att göra mål"

Själv gjorde han inte särskilt stor affär av att målskyttet lossnade.

- Jag gillar att göra mål, men jag går inte och tänker att "jag måste göra mål, jag måste göra mål". När målen kommer så kommer de, säger Mohamed Bangura.

- Hans insats i dag var väl ungefär som i tidigare matcher, positivt var att han sköt två kanonskott i krysset, säger Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson.

Trots skönheten i Banguras fullträffar var det Johan Larsson som stod för kvällens vackraste mål. Högerbackens 1—0 i 25:e minuten var en stenhård projektil som hittade bortre krysset, framklackad av Stefan Ishizaki som hade utrustats med planens allra finaste passningsfötter.

Det var fotbollspropaganda när Elfsborg så behagade. BP var helt chanslöst och Tom Söderberg, Henning Hauger och Lasse Nilsson spädde på till 6—0 efter paus.

- Vi visar att vi har många strängar att spela på i vårt anfallsspel, säger Jörgen Lennartsson.

- Min känsla är att vi hade kunnat få tio i baken, säger Brommapojkarnas tränare Roberth Björknesjö.

Comeback av Hult

Elfsborg är tack vare torsdagens seger ny tabelltrea och kan också glädja sig åt Niklas Hults inhopp efter lång skadefrånvaro.

6—0-segern var dessutom boråsarnas 23:e raka allsvenska match utan förlust hemma på konstgräset, där Jörgen Lennartsson efter snart en och en halv säsong fortfarande inte vet hur det känns att kamma noll. Senast Elfsborg förlorade i allsvenskan på Borås Arena var den 12 september 2011, 1—3 mot Gais.

Så här startade lagen:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Larsson, Holmén, Söderberg, Klarström – Ishizaki, Hauger, Svensson, Rohdén – Bangura, Nilsson.

Brommapojkarna: Westberg – Björkström, Dimitriadis, Une Larsson, Petrovic – Junior, Albornoz, Djordjic – Eriksson, Sandberg Magnusson, Bärkroth.

Publicerad 2013-05-23 kl 21:45