Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elfsborgs nyckel till vinst - aggressivitet

Allsvenskan

INFÖR HALMSTADS BK-ELFSBORG: Halmstad är hemmastarka - det är Elfsborg medvetna om. Men med aggressivt spel ska Bollklubben betvingas.

HALMSTAD

Skador/avstängningar: Inga.

Preliminär startelva: 


Robin Malmkvist - Christian Järdler,Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Emil Salomonsson - Anel Raskaj, Mikael Rosén - Marcus Olsson, Anselmo, Michael Görlitz - Joe Sise.Håll ögonen på:

Emil Salomonsson. Tar för sig mer och mer på högerbacksplatsen. Offensivt lagd - snabb, löpstark och bekväm med bollen. Möjligtvis en framtida landslagsback.

HBK-snack:

- Självklart är det en tuff match mot ett mycket bra lag men spelar vi som vi ska så tycker jag att vi har en god chans, säger Mikael Rosén till klubbens hemsida.  

ANNONS

- Elfsborg är ett väldigt bra passningsorienterat lag vilket gör att det är viktigt för oss att komma in i press så att de inte får rulla ostört samtidigt som omställningarna kommer bli viktiga, både defensivt och offensivt.

ELFSBORG

Skador/avstängningar:
Jari Ilola (s), Jesper Christiansen (s) Daniel Nordmark (a).


Preliminär startelva:
Ante Covic - Mathias Florén, Jon Jönsson, Martin Andersson, Andreas Klarström - Anders Svensson, Daniel Mobaeck - Stefan Ishizaki, Martin Ericsson, Johan Larsson - Denni Avdic.

Håll ögonen på:
Johan Larsson. Har ersatt proffsflyktande Emir Bajrami på bästa sätt. Självklart är inte Larsson uppe i Bajramis nivå ännu - men han är på god väg. Bra i en-mot-en-situationer och målfarlig.

Elfsborgs-snack:
- Halmstad är väldigt aggressiva och har många fina fotbollsspelare. Det viktigaste blir att mäta oss med deras aggressivitet. Det laget som är hetast kommer att vinna, säger Mathias Florén till FotbollDirekt.se.

ANNONS

- Det är en väldigt tuff bortamatch. Halmstad är bra på hemmaplan, även om vi har ett fint facit mot dem borta de senaste åren.

FotbollDirekt-kommenterar:

- Halmstad är ett märkligt lag i år. Genomgående stabila på hemmaplan och rent utsagt bedrövliga på bortaplan. Hemma på Örjans Vall har HBK vunnit fem av åtta matcher och på bortaplan endast en vinst. Tur då för HBK att helgens match är på hemmaplan - då vårens möte på Borås Arena slutade med förnedrande 0-6 i baken.

- Elfsborg spelade Europa League-kval även denna vecka. Trots en imponerande bredd på truppen börjar det täta matchandet slita på boråsarna.

- Men jag tror ändå Elfsborg får med sig alla tre poäng från Örjans Vall - det går inte att blunda för deras vassa offensiv med Avdic i spetsen.

- Det blir jämnt, men Avdic avgör på nick - 2-1 till Elfsborg.

ANNONS

Christian Hildén

Publicerad 2010-08-07 kl 15:28
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto