Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elfsborgs varning - två unga anfallare kan slå igenom: "Väldigt spännande"

Allsvenskan

Jesper Karlsson har lämnat.
Nu varnar Elfsborg för att två andra offensiva spelare kan slå igenom.
- Marokhy Ndione tar kliv hela tiden, säger Jimmy Thelin.
- Jack (Cooper Love) har sett vass ut på försäsongen, säger Johan Larsson.

3:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Elfsborgs möte med Falkenberg i spelaren ovan.

Elfsborg har genom åren varit bra på att få fram unga och duktiga spelare. Nu är två nya på väg. I alla fall om man ska tro på tränaren Jimmy Thelin och lagkaptenen Johan Larsson. Och det rör sig om två anfallare.

- Vi har Jack (Cooper Love) som ser väldigt spännande ut. Sedan har Marokhy (Ndione) varit med ett tag och jag hoppas att han tar ett kliv till i år. Så det finns lite olika som är spännande. Jag hoppas att det är spelare som kan ta möjligheten om den dyker upp, och båda har visat på försäsongen att man vill vara med och konkurrera, säger Thelin till Fotbollskanalen.

Om vi stannar vid 21-årige Marokhy Ndione - hur ser du på hans utveckling och hur bra är han i dag?

ANNONS
- Jag tycker att han tar kliv hela tiden. Det är en spelare som behöver sin tid och sin takt, men jag tycker att han tar kliv hela tiden i sin utveckling. Han behöver hitta en jämnhet och lite högre intensitet i allt han gör. Men han är där och nosar och är med och utmanar på ett bra sätt.

Hur skulle du beskriva hans egenskaper?
- Han är väldigt stark i duellerna. Han har en fart i sitt djupledsspel som gör att vi kan använda honom ännu mer. Det är en ganska stor och stark spelare, men rätt snabb när han väl kommer rättvänd och är duktig på att avsluta i de lägena.

Vad får ni med honom på planen, om du jämför med det ni får med Per Frick?
- Varje spelare skiljer sig och har givetvis lite olika egenskaper. Det är två spelare som påminner lite om varandra, men Marokhy är kanske lite annorlunda i djupledsspelet, i snabbheten där när han kommer till avslut. Det är väl det som skiljer lite. Frick sätter upp andra i väldigt bra lägen. Så det skiljer väl lite i hur de jobbar och det som deras styrkor ligger i. Så kanske ett lite annat typ av djupledsspel när Marokhy spelar än när Frick spelar.

ANNONS

- Men bådas styrkor ligger ju i targetspelet och för oss passar det väldigt bra med tanke på hur vi vill spela. Och jag tror att det är bra vapen för oss.

- Sedan har vi ju Jack också som är en annan typ och som kan spela på ett annat sätt, lite mer kombinativ och som är skicklig på att avsluta på ett annat sätt än de andra två som är skickligare i targetspelet. Så det är en bra mix på den trion.

Lagkapten Johan Larsson vill också höja ett varningens finger för 19-årige Jack Cooper Love, och menar att det är en spelare som mycket väl kan få ett genombrott i år.

- Han har sett vass ut på försäsongen. Han är lite annorlunda om man jämför våra två andra anfallare. Han ser spännande ut. En klok anfallare som också har ett bra avslut. Det tror jag kan bli bra, säger Larsson.

Publicerad 2021-04-11 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto