POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Elm är inte värd så stora pengar''

Kalmar FF gjorde allt för att få tillbaka David Elm - men fick backa för ett monsterpris på 12 miljoner. I dag är ordförande Johnny Petersson glad över att Kalmar backade för Elfsborg.

- David är en väldigt bra fotbollsspelare och kommer att göra stor nytta för Elfsborg men han är inte värd så stora pengar, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se.

- Fulham såg så klart chansen och tog i när de insåg att det fanns flera intressenter, fortsätter Petersson.

Elfsborg gjorde nyligen säsongens värvning så här långt i svensk fotboll med köpet av David Elm. I ett upptrissat budrejs uppges Boråsklubben ha betalat spektakulära 12 miljoner för Denni Avdic ersättare, där 5,5 miljoner ska ha gått till Fulham.
Hösten 2009 sålde Kalmar Elm för cirka två miljoner kronor till Fulham.

- Hade vi köpt hem David så hade vi betalat mer än dubbelt så mycket som vi sålde honom för och sådana affärer gör vi inte i Kalmar.

- Elfsborg var beredda att betala rejält på en nivå som var utesluten för oss.

Men trots att det lätt att tro att Kalmar nu hemmavid fått kritik för att ha förlorat prestigeaffären - så förknippad klubben ändå är med Elm-bröderna - så påstår sig ändå Kalmar-bossen bara fått höra att det var rätt att släppa affären till Elfsborg.

- Ja, vi har verkligen fått bekräftelse från våra samarbetspartners om att vi har gjort rätt och att det handlade om för stora pengar.

- Missförstå mig inte - David är verkligen en bra fotbollsspelare och det är marknaden och intresse som styr och sätter ett pris - men vi ångrar inte att vi tog det beslut vi tog om att till sist avstå.

 

 

Publicerad 2011-01-28 kl 00:21
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå