Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elm reagerar på Jensen-avskedet: "Aldrig en bra tajming"

Allsvenskan

Henrik Jensen lämnar Kalmar FF.
Ett besked som kommer vid ett jobbigt tillfälle.
- Jag tror egentligen att det aldrig finns en bra tajming för den här typen av besked, säger Fotbollskanalens expert Viktor Elm.

1:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Allsvenska tröjbetyg: Kalmar FF.

IFK Norrköping - Kalmar FF
IFK Norrköping
Kalmar FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Malmö FF - IK Sirius
Malmö FF
IK Sirius
STREAMA PÅ LÖRDAG
IFK Göteborg - IF Brommapojkarna
IFK Göteborg
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Halmstads BK - IFK Värnamo
Halmstads BK
IFK Värnamo
STREAMA PÅ LÖRDAG
IF Elfsborg - Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ SÖNDAG

Efter att Henrik Rydström lämnade Kalmar FF inför säsongen 2023 stod det klart att han efterträddes av dansken Henrik Jensen.

En stark debutsäsong resulterade i att Kalmar FF säkrade en meriterande sjätteplats i allsvenskan. Men under våren har resultaten inte gått Kalmar FF:s väg och inför återstarten av allsvenskan är laget nästjumbo i tabellen.

Nu kommer också beskedet att Jensen lämnar sin roll som huvudtränare i Kalmar FF för en roll som assisterande tränare i The Championship-klubben Burnley.

Fotbollskanalens expert Viktor Elm reagerar:

- Jag tror att det mest är resultaten som gör att han lämnar. Resultatmässigt gick det bra förra året, men i år har man inte sett någon utveckling framåt. Då förstår jag att det börjar knaka i fogarna, säger Elm och fortsätter:

Annons

- Jag kan känna att det är lite oväntat. Men om uppgifterna kring ett missnöje bland spelarna stämmer är det inte hållbart, även om spelarna också har ett ansvar förstås.

Sejouren i Sverige varade alltså i en och en halv säsong för Jensens del. På frågan hur man ska recensera tiden menar Viktor Elm att det har varit spridda skurar:

- Förra året var helheten bra om man ser till resultaten. Med tanke på Kalmars situation och förutsättningar är en sjätteplats bra gjort. Men i år har man underpresterat, framförallt spelmässigt. Jag tycker att det har sett ihåligt ut och att man har blivit avslöjade försvarsmässigt.

Kalmar FF är nästjumbo i tabellen. Hur ser du på tajmingen för beskedet?
- Jag tror egentligen att det aldrig finns en bra tajming för den här typen av besked. Man vill alltid uppnå någon form av kontinuitet, så det finns egentligen inte så mycket att säga om den (tajmingen). Nu får den nya tränaren ändå ett kortare uppehåll på sig för att förbereda sig själv och laget inför hösten.

Annons

Stefan Larsson, som till vardags är P19-tränare, tar över som interimtränare. 

Elm menar att det finns vissa försvårande omständigheter när en förening som Kalmar FF ger sig ut på tränarjakt, och att en intern lösning kan vara ett välkommet alternativ.

- Det är lite enklare för andra klubbar när de ska leta efter en ny tränare. Kalmar ligger lite avsides och det är inte så att de attraherar den typen av tränare som vissa andra gör, säger Elm innan resonemanget fortsätter:

- Sen är det svårt att hitta en tränare som ska passa in. De har kanske någon internt och det är kanske bästa lösningen. På något sätt är det skönt att få in en tränare som är välbekant med föreningen och vet hur det går till.

Den nya tränaren har en tuff uppgift framför sig. Efter tolv spelade omgångar har laget en poäng upp till IFK Norrköping på negativ kvalplats, och fyra poäng upp till IFK Göteborg på säker mark. Avslutningsvis pekar Viktor Elm ut vägen framåt för Kalmar FF.

Annons

- Jag tycker att de har haft en stabilitet under de senaste åren och organisationsmässigt har det funnits en väldigt stor stabilitet. Jag skulle säga att det handlar om att täta till bakåt och inte släppa in så många mål. Då har de ett tillräckligt bra lag och spelarmaterial för att rädda upp säsongen, summerar Elm.

Kalmar FF återstartar säsongen genom att åka upp till Friends Arena, där man ställs mot AIK. Matchen spelas den 7 juli.

Publicerad 2024-06-20 kl 20:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto