Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En skarpare Tinnerholm återvänder till MFF: "Jag vet vad det innebär att spela här"

Allsvenskan

MALMÖ. Anton Tinnerholm vill införa lite av det “gamla” Malmö FF.
Den tuffe högerbacken är tillbaka i Malmö efter fem år i MLS, där han blivit en mer mångsidig spelare offensivt. 
- De sista matcherna jag gjorde i New York är kanske bland de bästa jag gjort där borta, säger Tinnerholm.  

Foto: Bildbyrån.

Den 31-årige försvararen presenterades i går av MFF, som han skrivit på ett fyraårskontrakt med. Anton Tinnerholm lämnade Malmö efter 3,5 år för MLS-klubben New York City FC inför säsongen 2018. Han säger att den första kontakten mellan honom och MFF togs under hösten, innan MLS-säsongen var färdigspelad.  

- Jag vet väl lite vad det innebär att spela här och hade en väldigt bra tid tidigare. Ville även komma närmare hem. Jag hade fem väldigt fina år i New York. Men med två barn också blir det kämpigare, så då kände jag att det var en bra tajming att komma hem. Jag vet lite mer nu vad det innebär att spela för Malmö. Senaste gången visste man kanske inte lika mycket, utan lärde sig längs vägen, säger Anton Tinnerholm.  

Annons

Det blev tre SM-guld och två Champions League-deltaganden under hans första sejour i MFF. Läget är inte lika muntert i dagens Malmö men Tinnerholm säger att erbjudandet var “för bra för att tacka nej till”, trots att laget inte har en ny huvudtränare på plats.  

Själv har han fått en hint om vem den personen kan bli.  

- Men det är inget jag kommer berätta för er, säger Tinnerholm.  

- Det är svårt det där, det är så mycket rykten. Jag har lärt mig i USA att man inte ska lite så mycket på människor. När det väl är bestämt, då får man lita på det. När jag skrev på för New York sa de att en arena snart ska presenteras och vara klar vilken dag som helst. När man åker hem fem år senare har den fortfarande inte presenterats. Vi får se.  

Som Fotbollskanalen tidigare avslöjat är Kalmar FF:s Henrik Rydström i förhandlingar om att ta över MFF.  

Annons

- Det är svårt att prata om honom i och med att han har kontrakt i Kalmar, så man får väl se om det löser sig. Men det är en otroligt skicklig tränare som gjort det riktigt bra med Kalmar. Det kan man inte säga något annat om, säger Tinnerholm.  

Östgöten användes både i en fyr- och fembackslinje under åren på den amerikanska östkusten. Där vann han slutspelet i MLS förra året och skrev in sig som tvåa på listan över spelarna med flest assister (23 på 136 matcher) i New York-klubbens historia. Med andra ord är det en offensivt bättre Tinnerholm som återvänder.  

- I grund och botten är jag samma spelare som alltid. Kommer försöka göra allt för att laget ska gå så bra som möjligt. Det är väl det någonstans min karriär har byggt på, att jag alltid kommer göra allt för att laget ska vinna, oavsett situation eller hur det går i matchen. Sedan fick jag ett större offensivt ansvar i New York. Vi har byggt mer spel på mig, vi hade lite uttalat att vi skulle försöka bygga på högerkanten, och jag har kommit med mer och blivit involverad på fasta situationer också. Det är klart att man fått ett större offensivt ansvar än vad man kanske hade här, säger Tinnerholm.  

Annons

Han slet dock av hälsenan förra hösten och drabbades av en ledbandsskada efter återkomsten i somras. Tinnerholm hann sedan spela några avslutande matcher i New York, men kan inte delta i lagträning med MFF än på grund av försäkringsregler. Tinnerholms kontrakt med New York löper ut vid årsskiftet.  

- Jag tror aldrig jag varit mer motiverad på att gå in i en försäsong. Det känns konstigt för mig att gå in i en försäsong redan, med tanke på att säsongen såg ut som den gjorde för mig. Jag är väl mer motiverad till att fortsätta träna just nu. Det är inte den vanliga känslan efter en säsong att man bara vill gå på ledighet, säger Tinnerholm.  

Åtvidabergsprodukten blir en av många spelare på den andra sidan av 30-årsstrecket i MFF. Det tror han inte blir något problem.  

- Jag känner att jag är i en fin form. Jag känner att de sista matcherna jag gjorde i New York är kanske bland de bästa jag gjort där borta. Sedan gäller det att kolla vad man gör på planen. Det är klart att åldern spelar roll men huvudsaken är vad man gör på planen, säger Tinnerholm.  

Annons

Han står på nio mål och 23 assister efter 136 matcher i MFF. Anton Tinnerholm har även noterats för nio A-landskamper.  

Publicerad 2022-11-15 kl 16:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto