Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En vinst på de tio senaste matcherna - Frick: "Blir nästan överraskad själv"

Allsvenskan

Elfsborg är med och slåss om Europa-platserna.
Men laget har tagit en seger på de tio senaste matcherna i allsvenskan.
- Vi har tyvärr kryssat alldeles för mycket, säger Per Frick till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Elfsborg inledde allsvenskan på ett strålande sätt och med fem omgångar kvar att spela är laget fortsatt med i kampen om Europa-platserna. Men Borås-klubben har den senaste tiden haft svårt att ta trepoängare i allsvenskan och har på de tio senaste matcherna bara vunnit en match – mot Kalmar FF för två omgångar sedan.

- Det är svårt att säga vad det beror på, man blir nästan överraskad själv när man hör en sådan siffra. Jag tycker vi har varit bra rakt igenom, sedan har vi tyvärr kryssat alldeles för mycket. Exakt vad det beror på är svårt att säga. Många matcher av de kryssen tycker jag ändå vi varit det bättre laget och närmare segern, precis som senast mot Varberg, säger Per Frick.

ANNONS

- Men gör man inte mål blir det inga segrar. Ibland har det varit att vi släppt in mycket mål också. Men jag tycker våra prestationer varit bra i stort sett hela säsongen. Men tyvärr, för mycket kryss. Men man får ta det positiva med, det är svårt att besegra oss också. Vi har kryssat mot många av toppkonkurrenterna. Samtidigt, vad är vi, två poäng från andraplatsen? Vi är fortfarande med i racet. Det är bara att försöka se det positiva i det att vi är med och slåss om Europa-platserna. Det är bara inspirerande sista fem omgångar egentligen.

Härnäst väntar IFK Norrköping för Elfsborg, på Borås Arena nu på söndag. Peking har i nuläget den sista platsen som innebär Europa-spel – men endast sju mål skiljer lagen åt i tabellen, då de står på samma poäng.

- Nu är det fem finaler kvar, speciellt när man möter ett lag som konkurrerar om samma platser, då blir det så klart extra viktigt. Vi har Norrköping och Sirius kvar som slåss med oss om de placeringarna. Nu på söndag blir det otroligt viktiga tre poäng det handlar om, säger Frick.

ANNONS

- Stämningen är positiv, det har den varit genomgående hela året. Vi känner att vi är ett bra lag och har en bra idé som fungerar. Det är inte många matcher i år man känt att de på andra sidan varit bättre. Det är något lag som varit det, annars tycker jag vi varit med i de flesta matcherna. Det handlar bara att förvandla kryss till segrar.

Vad tror du om avslutningen?                                       
- Målet måste vara att ta flest poäng av de som ligger där uppe. Och sedan får man se om vi går om Djurgården också, men det är klart att vi måste sikta på andraplatsen. Tar vi flest poäng blir vi minst trea, det får vi sikta på.

Är det en besvikelse om ni missar en Europa-plats med tanke på säsongen ni gjort?

ANNONS
- Om man ser till året och hur vi har presterat tycker jag personligen det hade varit en besvikelse.

Utöver Peking och Sirius har Elfsborg kvar Falkenberg, Helsingborg och AIK att möta.

Publicerad 2020-10-30 kl 22:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto