Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Engelsk mentalitet" ska hjälpa MFF:s senaste nyförvärv: "Folk har glömt bort mig helt i Sverige"

Allsvenskan

MALMÖ. Tre säsonger i Brighton & Hove Albion har format Peter Gwargis.
Nu vill Malmö FF:s senaste nyförvärv göra avtryck i allsvenskan.
Jag har fått en chans nu att komma tillbaka och bevisa på riktigt vem jag är här i Sverige, säger 20-åringen till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Högeryttern slog igenom i Jönköpings Södra redan som tonåring säsongen 2018, då den Sydney-födde Peter Gwargis stod för tre mål på 18 matcher i superettan och svenska cupen för J-Södra. Den engelska Premier League-klubben Brighton blev intresserad, och i augusti 2018 skrev Gwargis på ett treårsavtal, där han inledningsvis tillhörde U18-laget.  

Huskvarna-killen jobbade sig upp till spel i Premier League 2, där det totalt blev sju mål på 33 matcher i reservlagsligan. Tiden på den engelska sydkusten är slut för den här gången, då Gwargis skrivit på för Malmö FF. Trots att han aldrig fick A-lagsdebutera under den tidigare Östersund-tränaren Graham Potter värdesätter Gwargis sin tid i Brightons reservlag och nivån på U23-ligan. 

ANNONS

- Jag skulle säga en väldigt hög nivå med väldigt duktiga spelare i den ligan. Det är en väldigt intensiv liga. Jag fick ändå känna på att spela med Jönköpings Södra i superettan – och U23-ligan i England är minst lika bra, eller bättre till och med. Individuellt skiljer det mycket. Jag har lärt mig mycket från min tid där, säger Peter Gwargis och fortsätter: 

- Jag har utvecklat mitt grundspel och defensiva spel, byggt upp mig fysiskt också. Jag har blivit mer klinisk i mitt spel, mer avgörande och mer mogen i spelet skulle jag säga.  

Du flyttade väldigt tidigt, hur ser du på de här tre åren i England?  
- Väldigt lärorika. Jag har mognat väldigt mycket som spelare och som människa. Det var inte enkelt att flytta hemifrån som 17-åring och bo ensam i ett främmande land. Jag har mognat mycket och som fotbollsspelare har jag mer fått den här engelska mentaliteten. Jag har byggt upp mig och fått upp intensiteten på träningarna. Jag vet vad som krävs för att nå dit jag vill nå. Jag har sett Premier League-spelare dag in och dag ut och vad de gör, och har lärt mig mycket av dem. Det var en väldigt bra tid för mig. 

ANNONS

Gwargis säger att det samtidigt är skönt att vara tillbaka i Sverige, och han har inte släppt blicken från fotbollen här hemma.  

- Jag har haft koll på allsvenskan – folk vet om Malmö också i England. De vet att det är en storklubb med en lång, fin historia och många titlar.   

Avtalet med MFF sträcker sig över 2024, och Peter Gwargis vill inte sätta upp något mål över hur många matcher han ska spela. Men att han är redo för MFF-debuten råder det inga tvivel om, enligt Gwargis själv.  

Jag känner mig redo, jag har hållit igång ensam. Nu är det fokus på att komma in i allting och sedan är det upp till tränarna – det är deras beslut om jag ska spela eller inte, säger Gwargis. 

ANNONS

Jag tycker att allsvenskan håller en hög nivå och en nivå som jag klarar av känner jag. Det kommer bli kul, och jag längtar faktiskt efter att bevisa mig på riktigt här i Sverige. Jag gjorde en halv säsong med Södra i superettan, och jag känner att folk har glömt bort mig helt här i Sverige. Jag har fått en chans nu att komma tillbaka och bevisa på riktigt vem jag är här i Sverige.   

Malmö FF spelar tre träningsmatcher under det allsvenska uppehållet. Härnäst väntar Kalmar FF nästa vecka. 

Publicerad 2021-06-05 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto