Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
47v

Engvall har stämt IFK Göteborg - kräver runt en halv miljon

Foto: Bildbyrån

Gustav Engvall har stämt IFK Göteborg på pengar han anser att klubben är skyldig honom efter hans flytt till Bristol City, rapporterar Göteborgs-Posten.
Ärendet kommer att avgöras i Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd.

I augusti 2016 såldes Gustav Engvall från IFK Göteborg till Bristol City i Championship. Då hade anfallaren rätt till en del av övergångssumman själv via sitt avtal med Blåvitt. Men parterna är oense om hur mycket pengar Engvall har rätt till och nu rapporterar Göteborgs-Posten att spelaren i september lämnade in en stämningsansökan.

Ärendet kommer att tas upp i Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd. Enligt Engvalls advokat Stefan Alvén har IFK Göteborg någon vecka på sig att lämna in sitt andra yttrande i ärendet och därefter kommer en dom att falla.

Fotbollskanalen har tidigare kunnat rapportera att Engvall anser att han har rätt till 7,5 procent av den totala övergångssumman (bortsett summan Blåvitt betalat till hans moderklubb Färjestaden), medan IFK anser att anfallaren har rätt till 7,5 procent av övergångssumman exklusive agentkostnader. Totalt rör det sig om omkring en halv miljon kronor som Gustav Engvall menar att IFK Göteborg är skyldig honom.

- Vi tycker att vi har ett case, säger Stefan Alvén till GP.

- Tvistefrågan är hur man ska tolka begreppet transfernetto.

Mats Engström, IFK Göteborgs vice ordförande, säger följande till GP:

Vi är säkra på att vi har rätt.

Publicerad 2017-11-22 kl 22:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons