Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Engvall mot toppformen: "Det tycker jag absolut"

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Gustav Engvall levererade direkt efter Lasse Vibes flytt. Nu är anfallaren på väg mot formtoppen från förra säsongen.
- Det tycker jag absolut, säger Engvall efter 6-0 mot Örebro.

IFK Göteborg levererade en klassisk överkörning. Alexander Axén sa att Blåvitt kändes ”Arga och otur för oss att det var mot oss”. Nordin Gerzic jämförde förlusten med att bli överkörd av ett tåg.

- Jag var inte arg, det var kul att spela och redan på uppvärmningen kände jag att det här ska bli bra. Sen kör vi ju över dom med 6-0, det är inte 1-0. Skönt att göra mål och att vi lyckades med det vi snackat om. Vi kom runt på kanterna och hade många lägen och sen var vi väldigt effektiva när läget uppstod, säger Engvall.

Letar förstärkning
Att Mats Gren och IFK Göteborg letar anfallsförstärkning efter Lasse Vibes flytt är ingen hemlighet. Gustav Engvall skickade dock en tydlig signal till Gren och Jörgen Lennartsson att han är i startelvan för att stanna.

- Det är alltid skönt att göra mål, speciellt när man varit borta ett tag, säger Engvall.

Extra skönt att leverera nu när Vibe är borta?
- Lite så, men vi har ju vetat ändå sen han gick att vi andra kan göra mål. Han har gjort mycket mål och det är tråkigt att tappa honom. Men vi har bra spelare i truppen och som ni ser idag så är det inte bara vi anfallare som gör mål.

Med tio minuter kvar haltade Engvall av planen och ersattes av Adam Johansson. Någon fara för anfallarens medverkan i matchen mot Belenenses på torsdag i Europa League-kvalet är det inte.

- Fötterna lever lite sin egen värld … de har ju mått bättre men det går bort om någon dag. Det var smällar, stämplingar och allt i ett faktiskt, säger Engvall.

Hur känns kroppen nu?
- Det har varit en tuff säsong men den känns bra. Jag tycker jag är tillbaka i den formen jag hade förut. Men det var tufft att komma igång efter operationen. Jag är där matchfysiskt och orkar 90 minuter även om jag gick ut tidigare idag.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-02 kl 20:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons