Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ENKÄT: De slår igenom i allsvenskan i år - lag för lag

Allsvenskan

Vem slår igenom i ditt lag i år?
Fotbollskanalen har ställt frågan till en tränare och en spelare i varje lag.

3:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna mellan Hammarby och Elfsborg i svenska cupen.

AIK
Bartosz Grzelak, tränare
- Jag tror på alla mina unga spelare, så jag vill inte peka ut någon enskild.

Sebastian Larsson, lagkapten
Yasin Ayari fick en del speltid förra året, så folk vet vem han är. Men han kan ta stora kliv i år. Sedan Amar (Abdirahman Ahmed). Jag måste nämna honom. Han har en talang och spets som jag sällan sett i svensk fotboll. Saker han gör på träning hos oss blir larvigt, han gör som han vill. Det gäller för honom att hitta en väg med vad han ska använda sig av i matcher och när han ska använda det. Det är hans stora utmaning. Hans bollbehandling och fart i rörelse sticker ut. Sättet han kan röra sig i alla sätt med bollen och ändra riktning i hög fart, det är inte vanligt att se. Sedan har han fötterna på jorden och jobbar hårt. Jag tror mycket på honom.
Annons

BK HÄCKEN
Per-Mathias Høgmo, tränare
- Ali Youssef var på väg att slå igenom i fjol, men när han kommer tillbaka (från sin korsbandsskada, reds. anm) kommer han slå igenom.

Erik Friberg, lagkapten
- Då får jag säga Oscar Uddenäs. 


DEGERFORS IF
Tobias Solberg, tränare
- Det finns många som är spännande. Jag tycker Adam Carlén hade ett bra fjolår, han växte in i det efter halva året i alla fall. Jag hoppas han kan vara med direkt. Han kommer vara viktig för oss. Sen hoppas jag även på Gustav Granath som jag tror mycket på. Han fick förra året förstört av en skada som satt i. Sen har vårt nyförvärv från Costa Rica, Diego Campos, sett spännande ut. Även Dijan Vukojevic. Han ser supervass ut.

Johan Bertilsson, lagkapten
- Anton Kralj.


DJURGÅRDENS IF
Thomas Lagerlöf, tränare
- Melker Jonsson.

Annons

Victor Edvardsen, spelare
- Vi har många etablerade gubbar, men en som fått chansen nu är Isak Hien. Han har gjort det jävligt bra och om han får spela, så kan han få sitt genombrott. 


GIF SUNDSVALL
Henrik Åhnstrand, tränare
- Daniel Stensson. En spelare som har gått den långa vägen. Från Stockholm och BP och Djurgården, men slog inte igenom. Sedan Akropolis och Dalkurd. Jag gillade honom direkt. Han är en defensiv mittfältare med bra passningsspel och bra mentalitet. 

Pontus Engblom, spelare
- Ludvig Nåvik kan göra det. Han kom upp som väldigt ung. Men man behöver tur och få chansen. Han tog den när vi hade skador. Sedan utvecklades han mycket. Han är framåt, rivig, bra tillslag, och bra på att fylla på i boxen. 

HAMMARBY IF
Marti Cifuentes, tränare
- Jag hoppas många. Jag har ett stort förtroende för mina spelare. Det är svårt att välja en.

Annons

Richard Magyar, spelare
- Vi har många som kan få sitt genombrott. Mayckel Lahdo är en, Jusef Erabi är en annan.


HELSINGBORGS IF
Jörgen Lennartsson, tränare
- Ali Suljic.

Anthony van den Hurk, lagkapten
- Vi har några bra unga spelare. Jag skulle säga Joseph Amoako och Adam Kaied.


IF ELFSBORG
Jimmy Thelin, tränare
- Jacob Ondrejka.

Johan Larsson, lagkapten
- Jacob Ondrejka.


IFK GÖTEBORG
Mikael Stahre, tränare
- Oscar Vilhelmsson och Hussein Carneil. Två spännande spelare. Hur Carneil är? Bra fysik, speed, tempoväxling. Vi kommer definitivt få se honom under våren i allsvenskan.

Marcus Berg, lagkapten
- Om man ser till yngre som kommit upp så är det Alfons Nygaard och Hussein Carneil. Båda har tagit steg.

IFK NORRKÖPING
Rikard Norling, tränare
Vi har väl en hel del som är etablerade på något sätt. De nyförvärv som vi tagit in har ju spelat på den här nivån. Det är Daniel Eid som inte gjort det, för han har spelat på motsvarande nivå som superettan i Norge. Där hoppas jag på honom mycket. Sen har vi ganska många unga spelare som ligger i pipen, men jag tror kanske inte att det är någon av de spelarna som slår och spelar 25-30 matcher. Utan snarare att de kanske poppar upp någon gång på senhösten.

Annons

Christoffer Nyman, lagkapten
Får Kristoffer Khazeni ordning på sin kropp och kan vara skadefri tror jag han blir otroligt nyttig för oss.


IFK VÄRNAMO
Kim Hellberg, tränare
- Victor Eriksson. En enorm kraft och ett driv. Det kommer bli en bra mittback.

Freddy Winsth, lagkapten
- Jättesvårt. Vi har väldigt många potentiella spelare. Vi har tre brassar som är duktiga men som aldrig spelat allsvensk fotboll innan, vi har någon från Nigeria och någon från Sierra Leone. Vi har en oerhörd bredd i laget och jag tror det kommer vara många som kommer blomstra oerhört mycket. Det är väldigt få med allsvensk erfarenhet.


IK SIRIUS
Daniel Bäckström, tränare
- Förra vintern värvade vi Aron Bjarnason, som var tänkt att mosa in poäng. Men han spelade bara 15 minuter i allsvenskan totalt, han hoppade in i omgång 29-30. Fram till dess var han skadad efter att ha skadat foten i premiärveckan. Så han fick knappt visa upp sig. Jag tror att han kommer överraska många.

Annons
Tim Björkström, lagkapten
Filip Olsson. Han har spännande kvaliteter. Bra driv med bollen och bra skott. Han kan göra poäng. Det är en bra värvning. Han kan bli väldigt bra. 

KALMAR FF
Henrik Rydström, tränare
- Jag tror att Nahom Netabay kan få ett ordentligt genombrott, även om han redan har gjort två säsonger i allsvenskan.

Erik Israelsson, lagkapten
- Isak Jansson.


MALMÖ FF
Milos Milojevic, tränare
- Hugo Larsson.

Anders Christiansen, lagkapten
- Då får man väl säga en ny spelare tänker jag. Ja, det blir spännande. Jag tycker det är svårt för jag känner för många av de som spelar just nu, men ska jag säga en så får jag väl säga vår yngsta kille, Hugo Larsson, som vi har sett lite redan. Duktig och spännande. Sedan får vi se om det blir ett par matcher eller om det blir tvåsiffrigt antal matcher som han får spela men han är i alla fall en otroligt duktig fotbollsspelare.  

Annons

MJÄLLBY AIF
Andreas Brännström, tränare:
- Noah Persson.

David Löfquist, lagkapten
- Det finns många som skulle kunna ta steget. Jag tror Noah Persson och Otto Rosengren synas ännu mer. Det är två extremt skickliga och duktiga unga talanger, som är fostrade här i Mjällby. Noah sticker ut framför allt genom att han är långt fram fysiskt redan. Han har en bra vänsterfot och en snabbhet. Han är duktig en mot en. Otto är mer en finlirare med fantastisk teknik och speluppfattning, och han är en bra avslutare. Sen är det den fysiska biten som han ska jobba på lite extra. Men det kommer. De tar steg hela tiden och är grymma spelare.


VARBERGS BOIS
Joakim Persson, tränare
- Ismet Lushaku.

Jon Birkfeldt, lagkapten
- Ismet Lushaku.

Publicerad 2022-03-30 kl 16:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto