Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eriksson missar troligtvis premiären: "Måste få tid"

Allsvenskan

Förhoppningen var att Sebastian Eriksson skulle vara redo till den allsvenska premiären.
Men mittfältaren kommer troligtvis inte till spel mot AFC om dryga två veckor.
- Det är inte rimligt att tro, säger fysioterapeuten Calle Persson till GP.

7:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Poya Asbaghi från allsvenskans upptaktsträff.

Sebastian Eriksson vände hem till IFK Göteborg i vintras efter en sejour i grekiska Panetolikos. Dock värvades mittfältaren med en en brasklapp, då han var - och är - skadad. Förhoppningen var då att han skulle hinna bli spelklar till den allsvenska premiären.

- Från och med nu går jag in i den dagliga verksamheten tillsammans med de övriga. Det finns en förhoppning och tro om att kunna vara redo för spel lagom till den allsvenskan starten, sa han då.

Än, drygt en månad efter att Eriksson återvände till klubben, finns det ingen prognos för när Eriksson kan tänkas vara tillbaka i spel. Det meddelade tränaren Poya Asbaghi under tisdagen.

ANNONS

- Det är svårt att säga. Det är en jättesvår skada att bedöma. Med de flesta skadorna kan du säga: "Om tre veckor är han tillbaka" eller "om tre månader är han tillbaka". Så är det inte i "Sebbans" fall. Det visste vi när vi värvade honom också. Han kan komma tillbaka snart men det skulle kunna dröja mycket längre än så. Oavsett är vi glada över att ha fått tillbaka honom, sa Asbaghi under den allsvenska upptaktsträffen.

Förhoppningen om att Eriksson kommer att vara tillbaka till den allsvenska premiären om två veckor ser dock ut att grusas. Fysioterapeuten Calle Persson menar att mittfältaren inte känner sig riktigt hundra än och att det får ta den tid det tar.

- Det är inte rimligt att tro att han ska vara redo att stå där och starta i den allsvenska premiären, det är det inte. Han måste givetvis få tid i fotboll också. Det är det där klassiska att ta en dag i taget och jobba successivt och systematiskt, säger fysioterapeut Calle Persson till GP.

ANNONS
Publicerad 2019-03-20 kl 07:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto