Erkan Zengin: ''Vi är starka som fan''

Hammarby vände och vann i slutet av matchen mot Gefle. 2-1 slutade mötet trots decimerat manskap för hemmalaget efter den första halvleken.
- Vi är starka som fan, sa Erkan Zengin till Fotbolldirekt.com.

Hammarbys mittback José Monteiro blev tvingad att fälla en fri Johan Oremo i slutet av den första halvleken. Domaren Håkan Jonasson tvekade inte utan frilägesutvisade Monteiro och dömde straff åt gästerna. Mathias Woxlin placerade bollen utom räckhåll för Rami Shaaban som dock chansade åt rätt håll. Därmed uddamålsledning för Gefle i halvtid.

- Vi samlade ihop oss i paus och sa att vi hade vänt underläge förr och kunde göra det igen. Vi trodde verkligen på oss själva och det var därför vi kunde vända.

Andra halvlek blev öppen och väldigt underhållande. Charlie Davies hade en del chanser men mållyckan från derbyt mot Djurgården ville inte infinna sig. Men Erkan Zengin gjorde en fin prestation och serverade en långboll till Davies som nu inte kunna missa - kvitterat med tio minuter kvar.

- Jag kände mig pigg hela matchen trots att det alltid är jobbigt att spela med en man mindre, sa framspelaren till kvitteringsmålet.

Hammarby såg ut att få nöja sig med en poäng men i slutsekunderna slog inhopparen Claudio Dadomo till på pass från Petter Andersson.
- Riktigt skön känsla, sammanfattade Zengin kort och gott.

Hammarby ligger nu på sjätte plats i tabellen inför EM-uppehållet. Zengin ser dock ett starkare Hammarby i år jämfört med i fjol.
- Hade denna match spelats förra säsongen hade den slutat 0-1 till Gefle. I år tjongar vi inte lika mycket utan spelar mer och skapar chanser på egen hand. Målen vi gör är inga turmål.

Hammarby - Gefle 2-1 (0-1)

Målen: 0-1 (41) Mathias Woxlin, 1-1 (80) Charlie Davies, 2-1 (93) Claudio Dadomo
Varningar: HIF: Petter Andersson, GIF: Mathias Woxlin, Yussif Chibsah
Utvisningar: HIF: (40) José Monteiro
Domare: Håkan Jonasson
Publik: 11 203

Publicerad 2008-05-13 kl 00:05