POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Erlingmark: "Blev jävligt rädd"

Foto: Bildbyrån

August Erlingmark har haft bekymmer med återkommande sjukdomar.
Blåvitts mittfältare missade bland annat U21-landslagets match mot Irland. 
- Det är dags att ta tag i det nu, säger han till GP.

21-åringen blev uttagen till U21-landskampen mot Irland i förra veckan men tvingades lämna återbud och åka hem efter att han känt sig dålig.

- Det var surt såklart. Jag hade en bra träningsvecka och det kändes som att jag låg hyfsat bra till för att få spela också. Samtidigt hade jag en vecka där jag lärde mig nya grejer, jag har inte varit med där innan, säger Erlingmark till GP.

Sjukdomen gjorde också att han missade helgens stormöte med Hammarby på Tele2. En match Blåvitt förlorade med 6-2.

– Först fick jag en virussjukdom, sedan fick jag bakterie efter det. Det var någon typ av lunginflammation. Det slog inte riktigt ut, men jag fick penicillin i måndags, säger han.

– Jag var jävligt rädd eftersom jag trodde att det var något värre, en körtelfeber eller något. Nu är tacksam och lättad över att vara här. Jag trodde att de här matcherna var körda. Det blir bara en bonus.

I morgon ställs Göteborg mot IK Sirius hemma och Erlingmark har hittills bara tränat två pass, på torsdagen och fredagen.

– Jag är inte redo för 90 direkt, men skulle det bli så får man kriga. Gjort två träningar, rört på kroppen lite ... Innan har jag inte gjort något mer än att ligga i soffan, säger han.

Om sjukdomarna som återkommer säger han: 

– Jag har kunnat spela mycket i år och inte varit stoppad av sjukdom i någon match. Sedan var jag sjuk i somras, inför AFC Eskilstuna, men det löste jag så att jag kunde spela ändå. Men det är klart att det är en grej jag behöver se över.

Vad kan det bero på?

– Ingen aning. Jag äter bra, sover bra ...Det har varit mycket. Förra året missade jag matcher på grund av det. Det är något vi får ta tag i, säger Erlingmark.

Publicerad 2019-09-20 kl 15:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå