Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Everton förhandlar med MFF om 15-åring

Allsvenskan

Premier League-klubben Everton förhandlar med Malmö FF om P15-landslagsmannen Johan Hammar.
- Johan hoppas att det ska lösa sig, säger Hammars agent Martin Klette till fotbollskanalen.se.

Tidigare under året har fotbollskanalen.se kunnat berätta om Evertons intresse för Malmö FF:s femtonårige mittback Johan Hammar.

Talangen har varit över och provtränat med Everton och engelsmännen gillade uppenbarligen vad de såg. Everton ligger nu i förhandling med MFF om Johan Hammar.
- De ligger fortfarande en bit ifrån varandra men Johan har förhoppningar om att det skall kunna lösa sig, säger Martin Klette.

Johan Hammar har inget kontrakt med Malmö FF – men skåneklubben går ändå inte lottlösa om Hammar flyttar.
- Han har inget avtal med MFF men de nya reglerna om internationellt utbildningsbidrag ger MFF rätt till ganska stora belopp, säger Klette.

ANNONS
Vad förhandlar de om, om han inte har avtal?
- Ersättningen. De flesta affärer utomlands avseende unga spelare sker på en nivå under utbildningsbidraget. I gengäld får de säljande klubbarna kanske mera betalt än utbildningsbidraget om spelaren går hela vägen till den köpande klubbens A-lag. Tanken är att det skall vara ett win-win upplägg.

Hur långt avtal handlar det om för Johan Hammar om han går till Everton?
- Vi har inte börjat förhandla något avtal för Johan med Everton ännu men en spelare under 18 år får max skriva ett 3 års avtal. Även om han inte har avtal med MFF tycker vi att det är korrekt att avvakta och se om klubbarna kommer överens först.

Är det något som skiljer förhandlingarna när det gäller så här unga spelare från en förhandling om en äldre spelare?
-
Nej, inte rent avtalstekniskt eller juridiskt. Det är samma arbete. Däremot är ju så klart de ekonomiska villkoren helt annorlunda för en ung spelare, vilket är okej eftersom det inte skall vara de ekonomiska villkoren som avgör en flytt i så unga år.

ANNONS

Om Everton och Malmö kommer överens, och Everton sedan kommer överens med Johan Hammar så lutar det åt en flytt i februari, alternativt till sommaren. PL-klubben fick upp ögonen för MFF-talangen på Halmstadslägret och bjöd sedan över honom på ett provspel.

Publicerad 2009-12-18 kl 15:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto