Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ex-allsvenske stjärnan frias i matchfixnings-härvan

Allsvenskan

En ex-allsvensk stjärna misstänktes för matchfixning.
Nu står det klart att han frias.
- Vi får fundera framöver om det finns anledning att gå vidare när det gäller den här friande delen, säger kammaråklagare Staffan Edlund till Fotbollskanalen.

Foto: TT.

Totalt fyra personer stod åtalade i den uppmärksammade matchfixningshärvan, varav tre har koppling till den allsvenska matchen 2019 där händelsen inträffade. Den tidigare hyllade allsvenske stjärnan misstänktes ha tagit emot en muta på 300 000 kronor. Pengarna kom ifrån att två av de andra åtalade bettade på att spelaren skulle ta ett gult kort i matchen. Något som inträffade.

I förhör har mannen medgivit problem med spelmissbruk. Samtidigt har han förnekat matchfixningsbrott.

Såväl Fifa som Svenska Fotbollförbundet stängde av spelaren i väntan på dom.

På måndagsmorgonen kom domen. Då stod det klart att spelaren frias från tagande av muta samt spelfuskbrott i samband med den allsvenska matchen.

ANNONS

”Tingsrättens slutsats är att omständigheterna med viss sannolikhet talar för att överenskommelse om lån träffats mot att fotbollsspelaren agerade på visst sätt i kommande match och att bettarna därmed skulle vinna pengar genom fusk. Med hänsyn till de tilltalades förklaringar och utredningen i målet kan tingsrätten dock inte dra en tillräckligt säker slutsats. Därför frias de åtalade” skriver Malmö tingsrätt i domen.

Två av de andra männen döms däremot för spelfusk och mutbrott i samband matcher på lägre nivå.

- Den här domen har precis kommit och jag har inte hunnit analysera den grundligt. Men vi konstaterar att vi tycker att det här är en välskriven dom. Vi ser hur tingsrätten resonerat och vi får ju fundera framöver om det finns anledning att gå vidare när det gäller den här friande delen, säger kammaråklagare Staffan Edlund till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Tingsrätten har ju dömt när det gäller de här matcherna i den lägre divisionen. Men vi har tre veckor på oss och måste titta på det här innan vi vet om vi ska överklaga, så där kan vi inte ge något besked idag.

Publicerad 2021-06-07 kl 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto