Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ex-bajare anfallshotet mot Djurgården?

Yttermittfältare i Hammarby men värvad som anfallare i Gif Sundsvall. I dag kan Simon Helg göra debut i en ovan position mot Djurgården.

Simon Helg har fem säsonger i Hammarby där han nästan uteslutande varit vänsteryttermittfältare. Nu är han värvad till Gif Sundsvall som anfallare, och första chansen på den nya positionen kan komma redan i dag mot Djurgården.

Hjärnskakningen i genrepet mot gamla laget Hammarby höll honom borta från spel i premiären mot Kalmar. Men med Johan Eklunds röda kort och avstängning är det nu få alternativ på forwardsplatsen – det handlar om Simon Helg, Emil Forsberg och Pa Dibba. Av träningarna under veckan att döma lutar det åt ”Lill-Foppa”.

– Jag vet faktiskt inte. Vi får veta hur laget ser ut innan match, sen är det bara att anpassa sig efter det, säger Simon Helg till Forzagif.se.

– Yttermittfält har jag i kroppen, det är inget nytt. Att spela forward är lite nyare, en process, men jag ser fram emot att matchas där. Sen får vi se vad Sören (Åkeby) väljer beroende på motstånd.

Det är två lag med hedersamma premiärförluster som gör upp på Stockholms Stadion i dag, och Simon Helg ser fram emot att få möta Djurgården igen.

– En rolig match. Det brukar vara bra tryck på läktarna och det är alltid jävligt roligt att spela mot Djurgården. Men jag har dålig koll på hur de har spelat på sin försäsong. Och jag har ändå fokus på oss och vårt spel i första hand.

Publicerad 2012-04-08 kl 10:34
Annons
Annons
Annons