Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experten om Blåvitts anfallsvärvning: "Ibland måste man ge honom en spark i baken"

Allsvenskan

Suleiman Abdullahi har presenterats av IFK Göteborg.
Men hur är han som spelare?
- När han står framme i anfallet är han som ett träd, säger Bild-journalisten Sebastian Karkos till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Allsvenska IFK Göteborgs senaste anfallsvärvning stavas Suleiman Abdullahi. Han kommer närmast från Bundesliga-klubben Union Berlin, men de sista åren fick nigerianen inte det att lossna. Därför tillbringade han mest tid på lån hos andraligalaget Eintracht Braunschweig.

Sebastian Karkos, Union Berlin-reporter på den tyska morgontidningen Bild, menar att Abdullahi behöver känna förtroende för att leverera. 

- Suleiman är en toppanfallare, men man måste bara veta hur man ska hantera honom. Ibland måste man ge honom en spark i baken och ibland måste man klappa honom. Om han känner förtroende så kommer han leverera. 

ANNONS

Vad är han för typ av forward? 
- Ingen stor tekniker. Han är väldigt fysisk, något han lever på som spelare. Väldigt snabb och har heller inget dåligt skott. När han står framme i anfallet är han som ett träd. Bra spelare att spela långa bollar på.

IFK Göteborg-tränaren Mikael Stahre menar att 25-åringen har "stor potential". Är du av samma åsikt?
- Han har Bundesliga-potential. Han är en anfallare som vet vart målet står.

Abdullahi var en bidragande orsak till att Union Berlin lyckades ta klivet upp till högsta serien 2019, men hade däremot svårt att få speltid i Bundesliga. I högstaligan blev det bara sex framträdanden och en fullträff. Karkos menar att Abdullahi inte lyckades behålla förtroendet från tränarstaben, men att även svårigheter med att lära sig språket spelade in.

ANNONS

- Under säsongen när Union Berlin kvalade upp från andraligan till Bundesliga var han högst delaktig i lagets succé. Men sedan tappade tränare Urs Fischer tålamodet med honom. Han blev därefter utlånad till Eintracht Braunschweig, och det gick sisådär för honom. På slutet av hans Union-tid var han längst ner i lagets anfallshierarki. Klubben hade gärna blivit av med honom tidigare.

Sammanfattningsvis blev det totalt 28 matcher och fyra mål för Suleiman Abdullahi i Union Berlin, medan han stod för elva fullträffar på 61 framträdanden i Eintracht Braunschweig.

Publicerad 2022-06-29 kl 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto