FAKTA & ANALYS: Örgryte-Gefle 2-2

Örgryte tappade 2-0 ledning mot Gefle hemma efter att Amadou Jawo kvitterat i slutminuterna.

Örgryte – Gefle 2-2 (1-0) Örgryte såg länge ut att sin första seger för säsongen mot Gefle på Gamla Ullevi. ÖIS inledde inspirerat och efter ett snabbt utkast från Bengt Andersson kunde Markus Anderberg springa sig loss på kanten och hitta in till Björn Anklev som behärskat styrde in bollen till 1-0 efter bara tre minuter. Efter ledningsmålet tog Gefle över fullständigt med Amadou Jawo som spjutspets. Bortalaget fortsatte sin anstormning i den andra halvleken, men påpassligt nog såg ÖIS till att utöka ledningen genom Markus Anderberg på nick. GIF replikerade sedan omedelbart till 1-2 genom inhoppande Daniel Westlin. Med minuter knappa fyra minuter kvar av ordinarie speltid kvitterade Amadou Jawo till 2-2 och grusade därmed ÖIS segerdrömmar.

Målen: 1-0 (3) Björn Anklew, 2-0 (54) Markus Anderberg, 2-1 (56) Daniel Westlin, 2-2 (86) Amadou Jawo
Varningar , ÖIS: Christan Lindström, GIF: Yussif Chibsah