Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Falkenberg om Araba: "Vet vår plats i näringskedjan"

Allsvenskan

Hakeem Araba har gjort succé i Falkenberg och är med i toppen av skytteligan. Hur länge kommer Araba att bli kvar i Falkenberg?
- Vi vet ju vår plats i näringskedjan, säger sportchef Håkan Nilsson till fotbollskanalen.

Det har blivit tio matcher, åtta starter och sex mål för den väldige Hakeem Araba. Anfallaren som med sin tyngd och fysik har han varit en otrevlig överraskning för många allsvenska lag. Att han var en målskytt var dock ingen överraskning för Falkenberg.

- Vi bjöd ju in honom för en veckas provspel efter ett tips till Hasse (Eklund, tränare). Sen så är det så att hans moderklubb Peterborough United, där har jag en väldigt god vän som är supporter till laget. Han råkar känna Jack Robertson som är tränare för Peterborough och han var tränare för akademin när Hakeem var där. Så jag ringde honom för att få lite koll och fick reda på att han inte bara var en ren targetspelare utan även gjorde mål, säger Nilsson och fortsätter.

ANNONS

- Men att han skulle göra sex mål på sex matcher i rad det var en överraskning får man ändå säga. Vi hoppades på en målskytt och det har vi ju fått.

Efter hans succé, hur ser du på era chanser att behålla honom?
- Alla svenska klubbar måste ju egentligen sälja spelare ibland, se bara på Malmö som ändå spelat i Champions League och blir av med flera spelare. Skulle det komma svenska eller utländska intressenter för Araba så måste vi ju lyssna. Jag har sagt det några gånger och vi vet vår plats i näringskedjan. Det är få lag i världen som kan behålla sin trupp.

"Ingen har visat intresse"
Klubben har ett kontrakt på 1+1 med Hakeem Araba och vill Falkenberg behålla anfallaren så blir han kvar i ett år till.

- Det stämmer, sen har ingen visat intresse för honom, inte ännu. Sen har vi en förhoppning att behålla alla spelare vi tror på men tyvärr är ju inte verkligheten den samma, säger Nilsson.

ANNONS
Publicerad 2015-05-30 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto