Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/FALKENBERGS FF

ALLSVENSK NEDRÄKNING: Ingen tror på Falkenberg: "Vi ska motbevisa alla"

Foto: SCANPIX

För andra året i rad tippas Falkenberg åka ur allsvenskan. Något som sporrar spelarna och tränaren, Hasse Eklund som är tillbaka i klubben efter ett år i Kalmar.
– Vi ska motbevisa alla och sälja oss så dyrt som möjligt, säger han till Fotbollskanalen.

Nykomlingarna ifjol charmade många under debutåret och klarade det allsvenska kontraktet med en poängs marginal ner till kvalplatsen och fyra poäng till nedflyttning. Nu hoppas laget på ett bättre andra år, ett år som ofta blir tufft.

– Vi kommer att kämpa och ligga i varje match, vi är nederlagstippade så är det men vi ska sälja oss dyrt och göra det svårt för motståndarna. Det finns ändå en del positiva bitar vi kan bygga vidare på. Tidigare så har kanske för många spelare flyttat men nu har vi fått behålla de flesta och fått en kontinuitet och sedan har killarna i laget fått ett års mer erfarenhet av allsvenskan.

Hur viktig är just den erfarenheten av ett år i allsvenskan?
– Det får ju egentligen visa sig men de allra flesta kollegor vi möter har ju ganska många fler allsvenska matcher i sina trupper med erfarenhet och rutin. Det är något som vi ska försöka bygga upp här i Falkenberg.

För Falkenberg har resultaten under försäsongen varit blandade.

– Det är trevligt att det kör igång nu! Det har varit en lång försäsong och när det närmar sig så känner man ändå att man hade behövt mer tid, säger Eklund.

Mer tid?
– Nej, men vi är klart förberedda. Det ska bli skönt att få tävlingspulsen igen!

Falkenberg har värvat smart och plockat in en del spännande spelare, Kamal Mustafa, Enock Kwakwa, Hakeem Araba och Alexander ”Danmarks Ronaldinho” Jakobsen.
– Det är bollskickliga spelare, spelare som kan ge lite alternativ och ge oss möjligheter att variera spelet mer. Jakobsen är en skicklig dribbler som kan bryta mönstret och det är alltid positivt som tränare att ha spelare som kan göra det.

Trots avancemanget till allsvenskan valde Hasse Eklund att lämna klubben för Kalmar FF. Efter en ganska bra vårsäsong i allsvenskan blev det tyngre och tillslut fick han sparken.
– Det var jättebra fram till att vi fick alldeles för många skador, då blev det att vi använde för mycket spelare. Vi använde 29 spelare och det finns ingen klubb i allsvenskan som har den bredden. Men jag är nöjd med att jag infriade många av styrelsens förväntningar, det var väl egentligen bara sista en och en halv månaden som inte var så bra.

Tvekade du att återvända till Falkenberg?
– Jag trivdes bra i Falkenberg och hade en bra tid här, egentligen trivs jag bäst när jag får jobba. Jag var nog inte alldeles för svår att få att nappa på det budet.

Hur mycket följde du laget förra säsongen?
– Det blir en hel del i och med att han varit där tidigare, har mycket vänner där så jag följde med sen skulle vi ju möta Falkenberg två gånger så jag hade ganska bra koll ändå. Men med den historian och den dåliga omsättningen i jämförelse med många andra så överraskade nog Falkenberg på många. De spelade en bra fotboll och kompletterade det med bra vilja och kämpainsats.

Vad vill du utveckla?
– Jag önskar att vi kunde ha lite mer bollinnehav och lite bättre passningsspel. Att utveckla vårt eget spel helt enkelt. Falkenberg har alltid varit full fart framåt och det kanske inte alltid är så bra, vi behöver ha en lite bättre speluppbyggnad. För inte så länge sedan var ju laget på väg att åka ur superettan. Det gäller att bygga vidare på det som är bra och inte glömma bort sina starka sidor. Vi ska utvecklas i lagom takt.

Hur är fotbollspulsen i Falkenberg?
– Den är bra! Det är många här som är intresserade av oss och vill ta del av vår säsong Vi hade nyligen en kickoff med mycket folk.

Är ni bättre i år?
– Det får ju visa sig, jag tycker att vi har en bra jämnhet i truppen och flera spännande spelare.

Den stora frågan, håller ni er kvar i år igen?
– Det är såklart vårt primära mål, sen vill vi utvecklas och bli bättre!

Publicerad 2015-04-03 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons