Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Faltsetas utesluter inte en första utlandsflytt: "Hade varit spännande"

Allsvenskan

Alexander Faltsetas har avtal med Häcken över 2020.
Men ännu är 31-åringen öppen för att testa på spel utomlands. 
- Jag måste erkänna att det hade varit spännande, säger han till Fotbollskanalen. 

3:27
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Häckens seger mot Gais i spelaren ovan.

Alexander Faltsetas, 31, har under hela sin seniorkarriär tillhört olika svenska klubbar och spelat allsvensk fotboll med IFK Göteborg, Gefle, Djurgården och sedan 2017 med BK Häcken. Mittfältaren har under senaste åren varit ordinarie i Hisingenlaget och har kontrakt med föreningen över 2020. 

- Jag trummar på, gör mitt jobb på planen och sedan får vi se vad som händer. Jag trivs väldigt bra i Häcken och i Göteborg som är min hemstad. Familjen mår bra, samtidigt som jag har alla nära och kära runt omkring mig. Det är väldigt viktigt och då tänker jag inte på mig själv, även på mina barn. Vi mår bra här nere, så jag trivs väldigt bra, men det kan gå snabbt också. Man vet inte, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Faltsetas medger däremot att han i framtiden skulle kunna tänka sig att testa på spel utomlands, men att mycket ska stämma i det fallet. 

- Jo, men det beror på. Det är mycket som ska stämma, både socialt och ekonomiskt och fotbollsmässigt. Men självklart - dyker det upp något jätteintressant får jag ta det då. Jag måste erkänna att det hade varit spännande, säger han. 

- Självklart vill man testa på och spela i något annat land, men det är som jag säger också att det är mycket som ska stämma in. Jag har två små barn som jag också ska ha i bakhuvudet, så det är olika faktorer som måste falla på plats om man ska ta ett sådant steg, fortsätter han. 

Har du haft många erbjudanden genom åren som du tackat nej till?
- Ja, men det har jag väl. Sedan av olika anledningar har det inte blivit av, men jag har haft en del.

ANNONS

Vad skulle locka dig om du flyttar utomlands?
- Om man ska trygga lite (ekonomiskt), så hade det kanske varit bra att åka till ett mindre glamoröst land, men sedan är det svårt att säga på rak arm att man ska gå på pengarna eller vad man ska göra. Det beror helt på vad som gäller. Det beror också på det sociala om familjen ska följa med, vilken storlek det är på kontraktet och så vidare. Det är många olika faktorer. 

Faltsetas, som i sommar blir 32 år, känner dock ingen stress över att han måste testa på något utomlands. Han tar det som det kommer. 

- Jag känner ingen stress över det, men sedan är det ju så som jag sa, att dyker det upp något får man ta det då. Jag känner dock inte just nu att jag måste i väg, då jag har två år kvar på kontraktet med Häcken och trivs fantastiskt bra här nere, men dyker det upp något, så får man ta det då, säger han. 

ANNONS

- Jag känner mig pigg, bra i kroppen, spelar mycket och det känns som jag är fit for fight. Det känns inte som jag är så gammal, skrattar han. 

BK Häcken ställs härnäst på lördag mot Djurgården i semifinal i svenska cupen. Matchen börjar klockan 18.15 och sänds på TV12, C More Fotboll och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-03-13 kl 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto