Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fåordig Christiansen om Jansson inför MFF:s återstart: "Då är det lätt att bilda sig en felaktig bild"

Allsvenskan

Under måndagen samlas Malmö FF för ett träningsläger på Öland.
Detta efter en turbulent sommar där Pontus Jansson har hamnat i blickfånget.
- Det är lätt att bilda sig en felaktig bild när man inte vet mer, säger lagkapten Anders Christiansen till Fotbollskanalen.

2:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Tröjbetyg: Malmö FF.

Den 1 juni summerade Malmö FF vårsäsongen genom att spela 2-2 i bortamötet med IF Brommapojkarna. Men det har inte varit någon lugn sommar för de regerande svenska mästarna.

Anledningen till att det har stormat runt Malmö FF är att hemvändaren Pontus Janssons namn förekommer i en förundersökning kopplat till Malmö FF-supportrar, där han själv inte är misstänkt för något brott - något som har fått stor uppmärksamhet.

En av personerna med en ledande roll i spelargruppen är lagkaptenen Anders Christiansen. När Fotbollskanalen pratar med dansken under söndagen är han tydlig med att han själv inte har tagit del av särskilt mycket information kring händelserna.

Annons

- Det är alltid speciellt när en av våra spelare hamnar i fokus. Vi har försökt backa upp Pontus baserat på den information vi har fått. Ibland får man inte mer information än vad man läser i tidningarna. Sen gick vi på semester precis när det hände så vi har inte träffat varandra de senaste veckorna, förklarar Anders Christiansen.

Vidare förklarar Christiansen att han under semestern försökt koppla bort från de olika turerna och spekulationerna.

- Vi har varit på semester, och är fortfarande på semester. Personligen tycker jag att det är skönt att stänga ute allt, att vara lite offline. Sen vet man att när vi börjar med Europa-spelet och säsongsavslutningen kommer allt att intensifieras mycket mer, säger Christiansen och fortsätter:

- Jag har inte så mycket koll på situationen, jag pratar hellre om det när jag vet mer. Det är svårt att gå ut och kommentera något när man inte vet, även om vi såklart alltid står bakom vår lagkamrat och står bakom Pontus. Men jag har ingen information, det är lätt att bilda sig en felaktig bild när man inte vet mer. 

Annons

I samband med att nyheten om att Janssons namn förekommer i förundersökningen offentliggjordes meddelade Malmö FF även att en internutredning tillsattes.

När internutredningen var färdig stod det klart att Malmö FF vidtog "flera disciplinära åtgärder". En av dessa var att han blir av med rollen som lagkapten tills vidare. Jansson har fungerat som lagkapten när den ordinarie lagkaptenen, Anders Christiansen, inte har varit på plan.

Har du pratat något med Pontus efter den avslutade internutredningen?
- Nej, det har jag inte.

Du är själv lagkapten, hur ser du på bestraffningen från klubben?
- Det är svårt för mig att kommentera. När vi kommer tillbaka igen får vi kanske lite mer information kring det. Sen ska man alltid höra alla perspektiv innan man tar ställning, men det är framför allt information. Det blir nog lite lättare här på måndag när vi träffas igen.

Annons

De första uppgifterna kring Jansson framkom inför lagets avslutande match mot BP. Klubben gick då ut med att Jansson ställdes över i matchen. När det väl var dags för spel på Grimsta IP valde flera MFF-supportrar att vädra sitt missnöje mot ordförande Anders Pålsson genom att hålla upp flertalet banderoller.

Christiansen satt själv på läktaren i matchen mot BP som en försiktighetsåtgärd. När han får frågan kring missnöjet som riktades under matchen förklarar han dock att han inte har lagt märke till banderollerna:

- Jag la inte märke till banderollerna, jag hade mycket fokus på matchen. Det såg jag inte och det är svårt att kommentera något som man inte riktigt… igen, jag vill jättegärna prata om det, men jag tycker inte att det är rätt att prata om något innan jag vet mer, summerar Anders Christiansen.

Annons

När internutredningen avslutades meddelade Malmö FF även att Pontus Jansson framöver kommer att ingå i verksamheten som vanligt. Under måndagen är det dags för återstart i Malmö FF, detta när man beger sig till Öland för ett träningsläger som varar till på torsdag.

Publicerad 2024-06-17 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto