POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Faran inte över - Gais riskerar att förlora nio poäng

Gais och Wanderson kan inte andas ut ännu. Den allsvenske skyttekungen hade inte rätt att spela fotboll medan han väntade på sitt arbets- och uppehållstillstånd.
Därmed riskerar Gais att förlora nio poäng.

-Vi måste lyssna på myndigheterna. Om Migrationsverket säger att han inte fick arbeta under den tiden så var han okvalificerad, säger Khennet Tallinger, ordförande i fotbollsförbundets disciplinnämnd till Aftonbladet.

Gais och Wanderson do Carmo glömde att förlänga brasilianarens arbets- och uppehållstillstånd som gick ut den 27 juli. Inte förrän den 17 september lämnades en ansökan in. På torsdagen, den 1 oktober, beviljades Wandersons ansökan - retroaktivt från ansökningsdagen den 17 september.

Men trots att han fick sitt tillstånd beviljat från den 17 september hade han inte rätt att arbeta förrän tillståndet beviljades, alltså den 1 oktober.

-Han är inte undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd under den tid han väntar på vårt beslut, när han har sökt för sent. Att vi beviljar tillståndet från ansökningsdagen är mer en teknisk fråga, en rutinfråga, som vi har här på Migrationsverket, säger Gunilla Wikström, beslutsfattare på Migrationsverket, till TT.

Migrationsverket kommer att polisanmäla Wanderson och Gais för brott mot utlänningslagen.

-Vi har inte gjort det ännu, men våra rutiner säger att vi ska polisanmäla när man vistats och arbetat mer än fyra veckor utan tillstånd, säger Wikström.

Örebro och Hammarby, som mött Gais den senaste tiden, har anmält Gais till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd för att ha använt en okvalificerad spelare. Förbundets regler säger att protester måste komma in senast fem dagar efter en match, därmed är det Örebro-matchen i måndags som kommer att utredas.

Förbundet kan sedan på eget initiativ ta upp ett ärende till prövning inom 14 dagar från matchen. Det skulle innebära att disciplinnämnden kan komma att behandla Gais tre senaste allsvenska matcher - mot Örebro, Hammarby och Gefle. Gais vann alla tre matcherna men riskerar att tilldömas 0-3 i dem alla.

TT

Publicerad 2009-10-02 kl 10:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå