Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Farnerud om utgående avtalen - och Sibilas framtid: "Inte bestämt om han stannar"

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud har inte hunnit planera så mycket inför 2021 ännu.
Först när han vet serietillhörighet och vilken budget de har att röra sig med kan han göra klart med nyförvärv och kontraktsförlängningar.
- Det är nog många klubbar som ser en utmaning i att man kanske inte kan agera så tidigt och så mycket som man har velat och kunnat tidigare, säger Farnerud till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

2020 har varit en prövande år för många såväl sportsligt som ekonomiskt. IFK Göteborg har kämpat i bottenskiktet under säsongen och har legat pyrt till vid flera tillfällen. Men mot Östersunds FK under söndagen har Blåvitt chansen att greja nytt allsvenskt kontrakt. Då krävs en trepoängare.

- Det vore absolut skönt att säkra kontraktet. Vi hade en bra vinst mot Helsingborg och en bra poäng mot Häcken. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det. Självklart vill vi åka upp och ta en vinst på söndag, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud.

Av spelarna som ingår i IFK Göteborgs A-trupp i år så har Mattias Bjärsmyr, Alexander Farnerud och Isak Dahlqvist avtal som går ut efter säsongen. Mattias Bjärsmyr berättade i en intervju med Fotbollskanalen att han gärna förlänger kontraktet med klubben i sitt hjärta. Men Pontus Farnerud meddelar att inget kommer att bli klart innan säsongen är färdigspelad.

Annons

- Vi har sagt att vi diskuterar det efter säsongen. Det är klart att vi internt diskuterar det och också har pratat med spelarna. Men vi kan inte ge mer besked än så just nu. Det är många saker det hänger på, dels sportsligt men också ekonomiskt; med budget inför nästa år och vilka möjligheter vi har med truppsammansättningen, säger sportchefen.

Då förhandlar ni inte med några potentiella nyförvärv heller?
- Nej, det är svårt, framförallt i den situation som vi befinner oss i sportsligt men även ekonomiskt. Det är nog många klubbar som ser en utmaning i att man kanske inte kan agera så tidigt och så mycket som man har velat och kunnat tidigare, säger Pontus Farnerud.

Coronadrabbade mittbacken André Calisir och mittfältaren Amin Affane, som har fått knapert med speltid i år, har kontrakt som går ut nästa sommar. Även där kommer beslut att fattas efter säsongen.

Annons

- Det är självklart att vi ser längre än bara till nästa fönster. Vi är väl medvetna om situationen med just de två spelarna. Helheten i detta gör att vi kommer ta beslut utifrån det redan i vinter då det påverkar 2021 ganska mycket, säger Farnerud.

Efter Jesper Tolinsson-försäljningen behöver Blåvitt åtminstone inte sälja spelare för att säkra ekonomin för 2021.

- Nej, inte just nu. Det är mer vad vi vill och vad klubbens ambition är vad gäller ekonomin. Vi behöver inte sälja just nu för att trygga klubbens ekonomi, säger han.

IFK Göteborg har ett avtal med Soccer Services, som omtyckte assisterande tränaren Ferran Sibila är anställd av. Det löper över 2021.

- Men det är inte bestämt om Ferran stannar över nästa år. Diskussioner förs, så får vi se var vi landar. Vår förhoppning är att han stannar kvar som assisterande tränare även 2021, säger Pontus Farnerud.

Annons

Söndagens match mellan Östersunds FK och IFK Göteborg inleds klockan 14.30.

Publicerad 2020-11-29 kl 08:49

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto