Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Fejzullahu bör göra många poäng för KFF i höst"

Allsvenskan

Kalmar tog en blytung seger i bottenstriden när man besegrade AFC Eskilstuna med 2-0 på hemmaplan. Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

1:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Imponerande startdebut för Kalmar FF:s nya trio

Kalmar FF hade förlorat åtta av de nio senaste matcherna. Efter floppen i Eskilstuna tog Nanne Bergstrand ut tre unga egna produkter, och startade istället med de tre nyförvärven: Erton Fejzullahu, Jonathan Ring, och Romário Marques. Tre spelare på korttidskontrakt som kostade en förhållandevis mycket att ta in, men som är där för att hålla kvar KFF.

Bergstrand kallade deras insatser för ”jättebra” i halvtid vilket var möjligen för kraftigt beröm, men alla tre skötte sig fint. Ring var den svajande majskolven han alltid har varit, med många utmanande aktioner. Romário Marques var rivig och tydlig, trots att han var trubbig i avgörande lägen. Potentiellt kan han bli ”den elake jäveln” alla lag vill ha på topp.

ANNONS

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Fejzullahu dykte upp i enskilda situationer, men bör göra många poäng för KFF i höst. Idag kunde han ha fått två mål och två assist, men det slutade ”bara” med en assist.

Inget allsvensk kvalitet över AFC


Om AFC Eskilstuna kunde ta med sig något efter att ha tagit säsongens första seger förra helgen? Nej. Det var svårt att se vilka delar i spelet som ens vara nära allsvensk klass. Inte nog med att anfallsspelet var icke-existerande under långa perioder, utan AFC släppte till de farliga situationerna genom att misslyckas med enkla saker.

Ludvig Öhman och Alireza Haghighi fick vara glada att deras misslyckade aktioner inte gav KFF-mål i första halvlek. Abdul Razak fick beröm förra helgen, men i den här matchen märktes han bara när han klumpigt gav bort en straff. Varken linjerna, koncentrationen, eller spelarkvaliteten var bra nog idag. Den här matchen var Mike Jolleys första stora bakslag. 

ANNONS

Romários dominerande 2017

Kalmar FF har i år gjort 13 mål. Av de målen har Romário Sipão sex mål, två assist, och en fixad frispark till ett mål. På Kalmar FF:s 16 matcher kan en alltså som mest hitta fyra mål som Romário Sipão inte har varit direkt involverad i.

Han delar dessutom något med Magnus Eriksson i Djurgården. De är överlägsna i allsvenskan när det kommer till att fixa fasta situationer. De två spelarna vet hur de ska ta sig in i situationer när det är positivt att få en frispark med sig. En viktig egenskap som inte ska ignoreras. Ibland kan det sänka tempot, eller få möjlighet att flytta upp laget, eller skapa lägen att avsluta. Idag fixade det en straff ur en situation som annars inte var tillräckligt farlig för ett försvarande lag att riskera något.

Melker Hallberg på en kant
ANNONS

Hallberg kan alltid göra taktisk nytta på de flesta positioner i laget. Han kan täcka stora ytor, är smart, och kan hålla igång ett passningsspel. Men. Återigen hamnade han ute på en kant, idag ute till vänster. Han och Ring skulle gå inåt i planen och komma till avslut och instick.

Hallberg gjorde det bra där ute, men det måste ändå vara lätt déjà vu över det som hände med Hallberg under Bergstrand i Hammarby. Den gången tog det tre matcher innan Hallberg flyttade från centralt mittfält till en kant. Den här gången tog det fyra matcher.

Ingen vinnare i bottenomgångarna

AFC mot Kalmar, Gif Sundsvall mot Halmstad. Dubbelmöten i omgång 15 och 16 som kunde göra stora förändringar för nedflyttningsstriden. Däremot blev det ingen uppenbar vinnare. Gif Sundsvall tog fyra poäng, AFC och Kalmar tre, och Halmstad en. Situationen där nere förändrades endast marginellt, och de viktiga sakerna kan istället hända under de kommande tre omgångarna. AFC hade förmodligen behövt vinna idag för att inte tappa iväg för mycket.
ANNONS

AFC (7 poäng): Djurgården (Hemma), IFK Norrköping (Borta), AIK (B)

Halmstad (9): Östersund (B), Jönköping (H), Sirius (H)

Kalmar (11): AIK (B), IFK Göteborg (H), Malmö FF (B)

Gif Sundsvall (15): Malmö FF (H), Östersund (H), Häcken (B)

Jönköping (15): Hammarby (H), Halmstad (B), Örebro (H)

Publicerad 2017-07-23 kl 19:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto