Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fem spaningar: Hur ska anfallspusslet lösas i MFF?

Allsvenskan

Malmö FF besegrade Jönköpings Södra med 2-0 hemma på Swedbank Stadion under lördagen.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

1:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Hur ska anfallspusslet lösas i MFF?
Markus Rosenberg är den bästa anfallaren, Alexander Jeremejeff bryter av mest mot de andra, Pawel Cibicki har fått mest speltid. Mot IK Sirius gjorde Jo Inge Berget och Kingsley Sarfo succé som anfallspar.

Berget var inne på det. Han vet vad han ska göra när Sarfo är släpande anfallare, medan det med exempelvis Cibicki ibland blev lite ”samma-samma”. En Berget som öser på mot mål och en Sarfo som leker upp försvar.

Det fungerade dock inte att göra om mot Jönköpings Södra, utan efter en stund fick Sarfo gå ut på yttermittfältet och Cibicki på topp. Magnus Pehrsson fortsatte sedan att byta runt på de fyra offensiva spelarna flera gånger under matchen. Är det så MFF kommer att se ut, eller är det mest ett letande efter rätt samarbeten och rätt roller?

ANNONS

2016 även 2017 för J-Södra
Både i år och förra året började Jönköpings Södra med tre segrar och skapade andrum neråt. I år, precis om ifjol, kom sedan en svårare period. De har nu nio raka matcher utan seger. Linjerna och idéerna är där, men inte alltid kvaliteten och det blev än svårare med den tunna truppen när Arni Vilhjalmsson åter gick av skadad. Även tränaren Jimmy Thelin var inne på liknande saker efter matchen. 

- Spelarna är väldigt tydliga och metodiska. Vi försöker bygga kultur, vi går framåt oavsett resultaten.

- Men ibland räcker inte våra styrkor till för olika scenarion i matcherna.

Det var inte här som J Södra behövde vinna, men de tre kommande matcherna är mot Hammarby, Halmstad, och Örebro. Där måste det nog bli åtminstone fyra poäng, och frågan är om de inte ska hämta in något nytt i sommar också?

ANNONS

Utdelning med den höga pressen
Nästan allt skapat av MFF kom via återerövring högt upp i planen. J Södra hade stora problem och hann ofta inte ens ta sig in på MFF:s planhalva innan bollen var förlorad. J Södra hade endast tre avslut idag: två distansskott från långt håll, och en farlig chans efter 2-0.

Problemet för MFF var att andra saker inte fungerade lika bra, men all hög press gjorde att MFF skapade många anfallssituationer. Även nyförvärvet Kingsley Sarfo bidrog bra i den delen.

1-0-målet kom också till på det sättet. Tiden stod nästan stilla för alla andra spelare när Anders Christiansen tog en löpning på 30-40 meter bara för att vinna boll av sista försvararen, och sedan direkt skjuta in den.

En möjlig avskedsmatch för MFF-spelare
Johan Wiland, Magnus Wolff Eikrem, Pa Konate. Tre spelare med utgående kontrakt som har ryktats kunna försvinna redan i sommar. Bara Wiland startade, men frågan är hur många av dem vi får se på Swedbank Stadion igen?

ANNONS

MFF har nämligen möjlighet att bygga om några delar i sommar efter CL-sortin, och Johan Dahlin är på plats och Pa Konate ska redan ha skrivit på ett förkontrakt med SPAL. För Wolff Eikrem kan den där frisparken antingen vara ett bra sista minne eller en möjlig chans att ta sig in i startelvan igen. Det kan komma några transfersvar under veckan som kommer.

Underskatta inte ungdomssignalen
Samuel Adrian var bland de bästa på plan i flera U21-matcher i våras och fick idag sin allsvenska debut, 19 år gammal. Pehrsson har gett stort förtroende till Franz Brorsson och Pawel Cibicki, pratat väldigt gott om Mattias Svanberg och Dennis Hadzikadunic, och nu fixat debut åt Adrian trots att det fanns andra val på bänken.

I andra storklubbar hade det kanske mest varit sympatiminuter i slutändan. I MFF ska det representera något större, som en fortsatt våg av egna talanger in i A-laget. Adrian blir förmodligen inte den enda debutanten i år, och truppen kommer fortsätta att vara tunn så att spelare som Svanberg ska få fortsätta starta allsvenska matcher. 

ANNONS

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-22 kl 18:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto